Πέντε μέρη της Ελλάδας επέλεξε ο ιστότοπος europeanbestdestinations.com για τη λίστα των ασφαλέστερων προορισμών για το καλοκαίρι.

Από το Αιγαίο ως το Ιόνιο Πέλαγος αλλά και την ηπειρωτική Ελλάδα επέλεξε ο ιστότοπος europeanbestdestinations.com τους πέντε ελληνικούς προορισμούς για τη λίστα των ασφαλέστερων ευρωπαϊκών προορισμών.

Ικαρία

Η αρχή γίνεται από την Ικαρία που περιγράφεται ως «ένα από τα πιο αυθεντικά νησιά της Ελλάδας. Χωρίς μαζικό τουρισμό, αυτό το απίστευτα γοητευτικό νησί θα σας σαγηνεύσει αμέσως».

Μετέωρα

Στη λίστα βρίσκονται και τα Μετέωρα «ένας από τους καλύτερα κρυμμένους πολύτιμους θησαυρούς της Ελλάδας, ένα μοναδικό μέρος στον κόσμο που θα σας κάνει να ξεχάσετε τις δύσκολες στιγμές που περνάμε».

«Αφήστε το άγχος στο σπίτι και ξεφύγετε σε μαγευτικά τοπία. Τα Μετέωρα είναι ένας από τα πιο απίστευτα μέρη που έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Καταπληκτικά ορθόδοξα μοναστήρια (υπάρχουν 6 από τα 24 αρχικά χτισμένα στις κορυφές των λόφων) κυριαρχούν σε μια περιοχή σπάνιας ομορφιάς», αναφέρει ο ιστότοπος.

Κοκκάρι Σάμος

Λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Σάμου, το γραφικό ψαροχώρι με το όνομα Κοκκάρι προσελκύει κάθε είδους επισκέπτες και ταξιδιώτες χάρη στις πανέμορφες  παραλίες, τα κρυστάλλινα νερά και τα καταπράσινα βουνά.

Κέρκυρα

Το ταξίδι του ιστοτόπου συνεχίζεται στο Ιόνιο Πέλαγος αρχής γενομένης από την Κέρκυρα. Φύση, ήλιος, αειφόρος τουρισμός, χαλάρωση, φαγητό, παραλίες, πολιτισμός. Όλα συνδυάζονται στην Κέρκυρα. Είναι «ο ιδανικός προορισμός για αξέχαστες διακοπές κάτω από τον ελληνικό ήλιο. Φέρει τα σημάδια βενετσιάνικων, γαλλικών και βρετανικών πολιτισμών που κυριαρχούσαν στην Ελλάδα για αιώνες».

Άσσος, Κεφαλονιά

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει και η Κεφαλονιά. Η πεντακάθαρη θάλασσα, το καλό φαγητό και ο ελληνικός ήλιος συνδυάζονται στην Άσσο της Κεφαλονιάς.

Στα βόρεια της Κεφαλονιάς, που θεωρείται ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, η Ασσος είναι ένα πολύχρωμο παλιό ψαροχώρι. Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο νησί της Κεφαλονιάς, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το «Σπήλαιο Μελισσάνης» που θεωρείται ένας από τους φυσικούς θησαυρούς της Ελλάδας, καθώς και το Ναυάγιο που βραβεύτηκε ως μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα στο >> athensvoice.gr/