Ιδιωτική υπηρεσία τζετ για πλούσιους ιδιοκτήτες σκύλων προκαλεί το δημόσιο αίσθημα

© K9 Jets
POP UP TEAM
/
3 Οκτωβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ακτιβιστές του περιβάλλοντος καταδικάζουν την «εξωφρενική» υπηρεσία ιδιωτικού τζετ που μεταφέρει σκυλιά πλούσιων ανθρώπων, η οποία αυτή την εβδομάδα πραγματοποίησε την πρώτη της πτήση από το Ντουμπάι στο Λονδίνο.

Έναντι 8.166 λιρών (μόνο η μετάβαση), οι πελάτες μπορούν να καθίσουν με τα σκυλιά τους στην αγκαλιά τους και να πίνουν σαμπάνια καθώς ταξιδεύουν από το διεθνές αεροδρόμιο Αλ Μακτούμ στο Φάρνμπορο, με ένα τζετ Gulfstream IV-SP.

Η εταιρεία K9 Jets, η οποία διευθύνεται από ένα αντρόγυνο από το Μπέρμιγχαμ, εκτελεί ήδη υπηρεσίες προς το Νιου Τζέρσεϊ, το Λος Άντζελες, τη Φρανκφούρτη, το Παρίσι και τη Λισαβόνα.

Ανακοινώνοντας τη νέα διαδρομή, ο Άνταμ Γκόλντερ, συνιδρυτής της εταιρείας, είπε στο AeroTime Hub: «Η K9 Jets πιστεύει ότι τα κατοικίδια μέλη οικογενειών αξίζουν να ταξιδεύουν με άνεση και στιλ δίπλα στους ιδιοκτήτες τους.

»Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι ξεκινώντας αυτό το νέο δρομολόγιο, λίγο πριν την περίοδο των γιορτών, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να γιορτάσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων) με στιλ».

Η K9 γιόρτασε το λανσάρισμα της υπηρεσίας στο Instagram με τη φωτογραφία μιας επιβάτιδας που κάθεται σε ένα τραπέζι από ξύλο καρυδιάς με ένα ποτήρι σαμπάνια, με ένα χαρούμενο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της, καθώς χαϊδεύει το γκόλντεν ριτρίβερ της.

Extinction Rebellion για ιδιωτικά τζετ μεταφοράς κατοικιδίων: Μένουμε άναυδοι

Η Extinction Rebellion, η ομάδα διαμαρτυρίας για το κλίμα, επέκρινε την υπηρεσία.

«Αυτό είναι ξεκάθαρη απόδειξη ότι οι υπερπλούσιοι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι ικανοί να αγαπούν ένα ζώο σαν δικό τους, κάτι που περιέργως προσφέρει κάποια αίσθηση ελπίδας. Ωστόσο, μένουμε άναυδοι που οι ίδιοι άνθρωποι δεν μπορούν να συνδεθούν με τον καταρρέοντα φυσικό κόσμο γύρω τους, ώστε να συνέλθουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας, Τοντ Σμιθ.

 

«Το αεροδρόμιο του Φάρνμπορο είναι διαβόητο για αυτό το είδος πολυτελών ταξιδιών και συνεχίζει να “ξεπλένει” τις ευθύνες του με φανταστικές ιστορίες για τα λεγόμενα “βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα”. Δεν με εκπλήσσει καθόλου το ότι η K9 Jets είναι η πιο πρόσφατη εξωφρενική υπηρεσία που έχουν προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό τους.

»Ως πρώην πιλότος, μου φαίνεται ξεκάθαρο ότι πρέπει να επιβραδύνουμε τις ζωές μας και να παρέχουμε πραγματικά βιώσιμες καθαρές μεταφορές για τις μάζες, αντί να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τα υπερβολικά ρυπογόνα αεροδρόμια ιδιωτικών τζετ που εξυπηρετούν μια μικρή μειοψηφία εξαιρετικά πλούσιων ατόμων – τόσο ανθρώπινων όσο και μη».

Η K9 Jets τονίζει ότι δεν έχει στην κατοχή της και δεν εκμεταλλεύεται κανένα αεροσκάφος, αλλά είναι «δημόσιος φορέας ναύλωσης».

Η εταιρεία είπε ότι η υπηρεσία της δεν απευθύνεται σε υπερπλούσιους, με τιμές θέσεων συγκρίσιμες με τις τιμές φορτίου για σκύλους με αεροπορικό εισιτήριο για τους ιδιοκτήτες τους. Πρόσθεσε ότι εκτελούσε μόνο πτήσεις με επαρκή χωρητικότητα.

Ο Άνταμ Γκόλντερ πρόσθεσε: «Λαμβάνουμε σοβαρά την ευθύνη μας για το περιβάλλον και αναλαμβάνουμε δράση για να περιορίσουμε τον αντίκτυπό μας, δεσμευόμενοι να αντισταθμίσουμε τις εκπομπές άνθρακα κάθε πτήσης που εκτελούμε. Το κάνουμε αυτό συνεργαζόμενοι στενά με αξιόπιστους ειδικούς στη συμμόρφωση με τον άνθρακα και τη μείωση του άνθρακα, οι οποίοι παρέχουν τους υπολογισμούς και υποστηρίζουν τα έργα που απαιτούνται για την αντιστάθμιση των εκπομπών άνθρακα σε κάθε πτήση».

Το Φάρνμπορο διαφημίζεται ως το Νο 1 αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου για επαγγελματικά ταξίδια. Οι επικριτές του αεροδρομίου λένε ότι τα «επαγγελματικά ταξίδια» είναι ευφημισμός για την ιδιωτική αεροπλοΐα που εξυπηρετεί τους πλούσιους.

 

Πηγή: Athens Voice

Tags :

Μοιράσου το ...

Δείτε ακόμα ...

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved