Βάλε μια κούπα ρύζι στην ντουλάπα σου και δες τι θα συμβεί!

POP UP TEAM
/
3 Ιανουαρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Λατρεύουμε να χρησιμοποιούμε το ρύζι στην κουζίνα, αλλά και έξω από αυτήν. 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το χρησιμοποιήσεις και είμαι εδώ για να στους πω, καθώς οι περισσότεροι έχουμε ένα σακουλάκι ρύζι στο ντουλάπι μας. 

Τηλέφωνο

Το ρύζι δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικό αποσμητικό αλλά μπορεί να σώσει το κινητό σου από πνιγμό! Αν έπεσε το κινητό σου στην τουαλέτα ή στον νεροχύτη αυτό το κόλπο μπορεί να το σώσει. Το ξηρό ρύζι απορροφάει το νερό από το κινητό σου. Είναι σημαντικό να βάλεις το κινητό μέσα σε ένα μπολ ή σακούλα με ρύζι για τουλάχιστον 48 ώρες. Επίσης βεβαιώσου ότι έβγαλες την μπαταρία και την κάρτα SIM. Μπορείς να τα αφήσετε αυτά να στεγνώσουν ξεχωριστά σε ένα απορροφητικό ύφασμα. Ποτέ μην χρησιμοποιείς μπιστολάκι για να στεγνώσεις το κινητό. Ο ζεστός αέρας είναι επικίνδυνος για το κινητό και επίσης μπορεί να σπρώξει την υγρασία και σε άλλα μέρη του κινητού. Το μόνο που θα κάνεις είναι μεγαλύτερη ζημιά!

Υγρασία

Αν έχεις δοκιμάσει να βάλεις το κινητό σου σε μια σακούλα ρύζι για να το προστατεύσεις στην περίπτωση που έπεσε μέσα σε νερό, τότε θα γνωρίζεις ότι το ξηρό ρύζι απορροφάει την υγρασία. Αυτό είναι χρήσιμο επειδή μερικές φορές και οι ντουλάπες έχουν υγρασία. Μπορεί γενικά το σπίτι σου να έχει υγρασία ή απλά να έβαλες τα ρούχα στην ντουλάπα πριν στεγνώσουν καλά. Η υγρασία θα κάνει τα ρούχα σου να μυρίζουν άσχημα και δημιουργεί μούχλα.

Αποσμητικό χώρου

Επειδή το ρύζι απορροφάει την υγρασία από ένα δωμάτιο, μπορεί ταυτόχρονα να δράσει σαν αποσμητικό. Προσθέτοντας μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου θα δώσεις ένα ευχάριστο άρωμα στην ντουλάπα σου! Δεν υπάρχει λόγος να αγοράζεις ακριβά αποσμητικά αρώματα ή φακελάκια. Μπορείς να το κάνεις μόνος σου εύκολα και να διαλέξεις το άρωμα που επιθυμείς.

Έτσι θα το φτιάξεις:

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια κούπα ρύζι (το λευκό ρύζι είναι καλύτερο), λίγο αιθέριο έλαιο, ένα μπολ για να το βάλεις, ένα κομμάτι ύφασμα και ένα λάστιχο. Ανακατέψε το ρύζι με τις 15 – 20 σταγόνες του ελαίου στο μπολ. Πάρε ένα κομμάτι ύφασμα (όπως ένα κομμάτι από ένα παλιό κοντομάνικο) και καλύψε το μπολ. Στην συνέχεια, χρησιμοποιήσε ένα λάστιχο για να δέσεις το ύφασμα. Βάλε το μπολ κάπου στην ντουλάπα σου και θα χρειαστεί να το αντικαταστήσεις μετά από μήνες. Αν χρησιμοποιήσεις καφέ ρύζι αντί για άσπρο θα χρειαστεί να το αλλάξετις πιο γρήγορα επειδή το καφέ ρύζι χαλάει πιο γρήγορα.

aposr

Μπανάνα

Οι μπανάνες μαυρίζουν γρήγορα και παρότι τρώγονται δεν φαίνονται πολύ νόστιμες. Οι περισσότεροι τις πετάνε μόλις μαυρίζουν, αλλά όπως θα δείς δεν υπάρχει ανάγκη! Με αυτό το κόλπο, μπορείς να μετατρέψεις μια μαύρη μπανάνα σε κίτρινη και πάλι. Βάλε λίγο ρύζι σε ένα πλαστικό σακουλάκι με σφράγισμα και βάλε μέσα την μπανάνα. Κλείσε το σακουλάκι και βεβαιώσου ότι η μπανάνα είναι καλυμμένη με ρύζι. Αφήσε την μπανάνα εκεί για μία ώρα περίπου. Μετά πάρε το μπιστολάκι και φυσήξε πάνω στην μπανάνα. Δες πως η μπανάνα με μαγικό τρόπο θα γίνει κίτρινη και πάλι!

 

Με πληροφορίες από Ηealing Effect

in

Ακολούθησέ μας στο Instagram! 

 facebookΑκολούθησε μας στο  Facebook  

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved