Εγκαίνια σήμερα για το Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

POP UP TEAM
/
2 Σεπτεμβρίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Επίσημα εγκαίνια διεξάγονται σήμερα για το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου. 

Οι φίλοι της λογοτεχνίας θα μπορούν να επισκεφθούν το Ζάππειο καθημερινά και είναι σίγουρο πως αποζημιωθούν καθώς στην ετήσια γιορτή του βιβλίου λαμβάνουν μέρος, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΕΚΒ, «περισσότεροι από 200 εκδότες φιλοξενούνται σε πάνω από 170 περίπτερα.

Τα εγκαίνια θα κάνει απόψε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Προεδρίας, «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20.00, θα μεταβεί στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου για να εγκαινιάσει το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2019, το κεντρικό αφιέρωμα του οποίου είναι: «Η λογοτεχνία επί σκηνής».

 Το φεστιβάλ πλαισιώνουν πολλές εκδηλώσεις.«Η λογοτεχνία επί σκηνής» είναι ο κεντρικός άξονας και σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», θα υπάρξουν διαδραστικές συζητήσεις και ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια και θεατρικά δρώμενα. Έτσι, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να εξοικειωθούν με την έλξη και η γοητεία που ασκεί η λογοτεχνία εδώ και αιώνες στις άλλες τέχνες.

Στο πλαίσιο του κεντρικού αφιερώματος, πέρα από τη συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ και το Θέατρο Τέχνης, το παρών θα δώσουν το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, το Αναλόγιο Φεστιβάλ και μεγάλος αριθμός έγκριτων καλλιτεχνών. Οι παράλληλες εκδηλώσεις, όπως οι συναυλίες και οι προβολές αρχειακού υλικού, θα διανθίσουν το Φεστιβάλ Βιβλίου, προδίδοντάς του μιαν εορταστική νότα. Για τη γενική διοργάνωση θα συνεργαστούν, επίσης, η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων – Ζάππειο Μέγαρο και η ΕΡΤ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Διεύθυνση Γραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού). του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. 

Το ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, θεατρικό αναλόγιο σε επιμέλεια της αναπληρώτριας καλλιτεχνικής διευθύντριας Μαρίας Τσιμά. Ηθοποιοί της μεγάλης καλοκαιρινής παραγωγής του ΚΘΒΕ «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» θα διαβάσουν αποσπάσματα από τα έργα που έχουν ανέβει στις σκηνές του ΚΘΒΕ, ενώ μία μέρα πριν, θα παρουσιαστεί το λεύκωμα του Θεάτρου Τεχνης με τις φωτογραφίες από την Επίδαυρο, έργο του σκηνοθέτη και ηθοποιού Κωστή Καπελώνη.

 

Ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ

Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30
Παρασκευή και Σάββατο: 18:00-23:00
Κυριακή: 10:30-15:00 και 18:00-22:30.

Τα επίσημα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν σήμερα Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved