Κάδους στους οποίους οι κάτοικοι της Αθήνας θα μπορούν να αφήνουν τα παλιά τους ρούχα καθώς και τα βιβλία που πλέον δεν χρειάζονται τοποθετούνται σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.

Ειδικότερα όπως αποφασίσθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα τοποθετηθούν τέσσερις κάδοι στο Πάρκο Ελευθερίας, και στις οδούς Ερμού, Φωκίωνος Νέγρη και στον Εθνικό Κήπο όπου εκεί τα ρούχα και τα βιβλία αντί να πετιούνται στα σκουπίδια θα μπορούν να συγκεντρώνονται από το δήμο και να αξιοποιούνται.

Όπως δήλωσε στον «Αθήνα 9,84» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Κορομάντζος πρόκειται για τέσσερις καλαίσθητους ξύλινους κάδους οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε ευκρινή σημεία της πόλης ώστε το πρόγραμμα να μπορέσει να έχει απήχηση στους πολίτες.

Μάλιστα όπως τόνισε ο αρμόδιος για την καθαριότητα αντιδήμαρχος Νίκος Αβραμίδης τα παλιά ρούχα θα δίδονται προς ανακύκλωση με σύμβαση που έχει κάνει ο δήμος με εταιρία που ειδικεύεται πάνω σε αυτόν τον τομέα ενώ τα βιβλία, όσα βρίσκονται σε καλή κατάσταση, θα μπορούν να δίδονται σε ιδρύματα ενώ τα υπόλοιπα θα ανακυκλώνονται.

 

Πηγή: athina984.gr