Αθήνα: Κάδοι για ανακύκλωση βιβλίων και ρούχων γεμίζουν την πόλη

POP UP TEAM
/
30 Ιανουαρίου, 2020

Κάδους στους οποίους οι κάτοικοι της Αθήνας θα μπορούν να αφήνουν τα παλιά τους ρούχα καθώς και τα βιβλία που πλέον δεν χρειάζονται τοποθετούνται σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.

Ειδικότερα όπως αποφασίσθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα τοποθετηθούν τέσσερις κάδοι στο Πάρκο Ελευθερίας, και στις οδούς Ερμού, Φωκίωνος Νέγρη και στον Εθνικό Κήπο όπου εκεί τα ρούχα και τα βιβλία αντί να πετιούνται στα σκουπίδια θα μπορούν να συγκεντρώνονται από το δήμο και να αξιοποιούνται.

Όπως δήλωσε στον «Αθήνα 9,84» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Κορομάντζος πρόκειται για τέσσερις καλαίσθητους ξύλινους κάδους οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε ευκρινή σημεία της πόλης ώστε το πρόγραμμα να μπορέσει να έχει απήχηση στους πολίτες.

Μάλιστα όπως τόνισε ο αρμόδιος για την καθαριότητα αντιδήμαρχος Νίκος Αβραμίδης τα παλιά ρούχα θα δίδονται προς ανακύκλωση με σύμβαση που έχει κάνει ο δήμος με εταιρία που ειδικεύεται πάνω σε αυτόν τον τομέα ενώ τα βιβλία, όσα βρίσκονται σε καλή κατάσταση, θα μπορούν να δίδονται σε ιδρύματα ενώ τα υπόλοιπα θα ανακυκλώνονται.

 

Πηγή: athina984.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης