Πανσέληνος Αυγούστου 2024 – Οι δωρεάν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Πανσέληνος του Οξύρρυγχου – ©EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
POP UP TEAM
/
19 Αυγούστου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι που ανοίγουν τις πύλες τους σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου, την Πανσέληνο του Αυγούστου 2024, «το φεγγάρι του Οξύρρυγχου».

Αστροπαρατήρηση

Το βράδυ της 19ης Αυγούστου στο Αμφιάρειο στον Ωρωπό θα παρουσιαστεί θεατρικό δρώμενα με αποσπάσματα από την «Εκάβη», ενώ ο αρχαιολογικός χώρος του Ιερού του Ποσειδώνα στον Πόρο θα υποδεχτεί ένα συναρπαστικό ρεσιτάλ πιάνου. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που επίσης ξεχωρίζουν για τη φετινή αυγουστιάτικη γιορτή είναι η συναυλία του Πάνου Σκουτέρη στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών (21/8), ενώ η αυλαία των δρώμενων κλείνει με τον Δημήτρη Μπάση στο Αρχαίο θέατρο Μίεζας (25/8).

Στα Μουσεία της Αθήνας
Μέσα στο φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού, μνημεία και μουσεία της Αθήνα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του υπουργείου Πολιτισμού για την Πανσέληνο. Συγκεκριμένα το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού συμμετέχει λειτουργώντας τη Δευτέρα 19 Αυγούστου τους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου από τις 20:00 έως τις 24:00 και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης, αλλά με ανοιχτές πόρτες θα είναι και το Νομισματικό Μουσείο από τις 15:30 έως τις 23:00. Στον προαύλιο χώρο του βυζαντινού ναού του Αγίου Γεωργίου («Ομορφοκκλησιάς») στο Γαλάτσι διοργανώνεται ένα ταξίδι… «Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε…» με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο κάτω από το φως της Πανσελήνου. Ο ναός θα παραμείνει ανοιχτός από τις 18:00 έως τις 22:00, με παρουσία αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής για ενημέρωση των επισκεπτών για το μνημείο.

Στον Πειραιά
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο χώρος του Αρχαίου Θεάτρου της Ζέας ακριβώς δίπλα με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά θα φιλοξενήσει «Μελωδίες στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με τρεις τενόρους». Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει άριες από όπερα, οπερέτα, αλλά και σύγχρονα δημοφιλή κομμάτια ξένων και Ελλήνων συνθετών. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά θα παραμείνει ανοιχτό από τις 20:00 έως τις 24:00 με ελεύθερη είσοδο.

Info : Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου έως τις 25 Αυγούστου: https://digitalculture.gov.gr/2024/08/i-panselinos-tou-avgoustou-2024-se-mnimia-mousia-ke-archeologikous-chorous/

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Mία συναυλία από το ιστορικό μουσικό σχήμα της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας, με ελληνικά και ξένα γνωστά τραγούδια για το φεγγάρι και μουσική κινηματογράφου διοργανώνει το Μουσείο Ακρόπολης. Η συναυλία για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μουσείου στις 9 μ.μ. Την μπάντα διευθύνει ο Επισμηναγός (ΜΣ) Αλέξανδρος Λιτσαρδόπουλος.

Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 9 π.μ. ως τις 5 μ.μ. όπως κάθε Δευτέρα. Την ίδια μέρα, το Μουσείο και το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα ανοίξουν από τις 8 το βράδυ ως τα μεσάνυχτα. Η είσοδος στο Μουσείο θα είναι με κανονικό εισιτήριο γενικής εισόδου. Για όσους επιθυμούν να εξυπηρετηθούν στο εστιατόριο του δευτέρου ορόφου, απαιτείται η παραλαβή μηδενικού εισιτηρίου από τα εκδοτήρια. Τηλεφωνικές κρατήσεις για το εστιατόριο πραγματοποιούνται στο 210 9000915. Το «Μουσείο της Ανασκαφής» δεν θα είναι ανοιχτό.

ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ
Ολονύχτια προβολή ταινιών στο Κέντρο Πολιτισμού

Στις 19/08 το Full Moon Film Marathon στο Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται την Πανσέληνο του Αυγούστου με ταινίες από το κινηματογραφικό του μπαούλο σε ένα μαραθώνιο ταινιών με 80s νοσταλγία και… σε μια μεταμεσονύχτια έκπληξη! Το μαγευτικό σκηνικό ξεκινάει στις 21:00 με τη «Σύγκρουση των Τιτάνων» (1981) σε σκηνοθεσία Ντέσμοντ Ντέιβις, ακολουθεί «Ο Ατσίδας και το Λαγωνικό / Smokey and the Bandit» (1977) δια χειρός Χαλ Νίνταμ (23:00), ενώ μετά τα μεσάνυχτα (00:40) τη σκυτάλη θα πάρει η θρυλική ταινία «Μία τρελή, απίθανη πτήση / Airplane!» (1980) των Τζιμ Εϊμπραχαμς, Ντέιβιντ Ζούκερ και Τζέρι Ζούκερ. Στις 02:10 οι «Ανεξέλεγκτες Καταστάσεις» (1980) σε σκηνοθεσία Κεν Ράσελ θα οδηγήσουν τους θεατές στο ξημέρωμα (04.00) για μια «Μυστική Προβολή»! Πληροφορίες https://www.snfcc.org

 

Tags :

Μοιράσου το ...