Υπεραιωνόβια ελιά 300 ετών «μεταδημότευσε» στον δήμο Ηρακλείου Αττικής

POP UP TEAM
/
26 Ιουνίου, 2020

Επί σχεδόν τρεις αιώνες «κατοικούσε» στο Αίγιο της Αχαΐας, όμως πλέον θα συνεχίσει τον υπεραιωνόβιο βίο της στον δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Ολόγος για μια ελιά 300 ετών, η οποία αναγκάστηκε να ξεριζωθεί λόγω των σιδηροδρομικών έργων που γίνονται στην περιοχή της, όμως η ΕΡΓΟΣΕ δεν θέλησε να την κόψει και να την καταστρέψει. Πριν την ξεριζώσει, κάλεσε δήμους, κυρίως αστικών περιοχών, να ανταποκριθούν στη μεταφύτευσή της. Είναι μια γενικότερη πρωτοβουλία αυτή της ΕΡΓΟΣΕ κι ένα πρόγραμμα μεταφύτευσης που ενεργοποιεί όταν οι εργασίες της για τις διαδρομές των ελληνικών σιδηροδρόμων «πέφτουν» πάνω σε υπεραιωνόβια δέντρα, που δεν πρέπει να χαθούν.

Ο δήμος Ηρακλείου ήταν από αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, η δημοτική Αρχή βρήκε και το κατάλληλο σημείο κι έτσι με δαπάνη του Πράσινου Ταμείου, η ΕΡΓΟΣΕ την έφερε και σήμερα τη μεταφύτευσε. Πλέον η ελιά θα ριζώσει στα χώματα του αθηναϊκού δήμου και πιο συγκεκριμένα θα στολίζει το παρκάκι επί της οδού Ιφιγενείας, στην είσοδο της πόλης και από εκεί θα ξαναπροσφέρει τους καρπούς της.

Μαζί της δόθηκαν κι άλλα 7-8 δέντρα, που επίσης ξεριζώθηκαν από την συγκεκριμένη περιοχή του Αιγίου, αλλά είναι πολύ νεότερα. Ωστόσο και αυτά «μεταδημότευσαν» στο Ηράκλειο, ενώ ένα άλλο υπεραιωνόβιο δέντρο θα μεταφυτευθεί στον δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved