Δύσκολες οι μετακινήσεις στο μετρό της Αθήνας εν μέσω καύσωνα

POP UP TEAM
/
4 Ιουλίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Δύσκολη είναι η μετακίνηση των πολιτών με με το μετρό και τα μέσα μαζικής μεταφοράς εν μέσω καύσωνα καθώς στα περισσότερα τα κλιματιστικά είτε δεν λειτουργούν είτε υπολειτουργούν.

Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας είναι αποπνικτική λόγω της ζέστης και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες, καθώς ο συνωστισμός σε συνδυασμό με την έλλειψη επαρκούς κλιματισμού, μπορεί να οδηγήσει σε λιποθυμίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες συντακτών της Lifo.gr, νωρίς το πρωί, και ενώ δεν έχει προλάβει να ανέβει στα ύψη ακόμα ο υδράργυρος, στους συρμούς του μετρό, δύο γυναίκες λιποθύμησαν στο βαγόνι καθώς δεν άντεξαν τη ζέστη. 

Ο κλιματισμός στα βαγόνια υπολειτουργεί ή τουλάχιστον δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των ημερών, ούτε τον όγκο των επιβατών. Σε κάποιους συρμούς δεν υπάρχει καν κλιματισμός, παρά μόνο ελαφρώς ανοιγμένα παράθυρα.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι α στους πιο «καινούργιους» συρμούς, εκείνους που εξυπηρετούν το δρομολόγιο από και προς το αεροδρόμιο, ο κλιματισμός φαίνεται να μην λειτουργεί.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιοι θα έπρεπε να είχαν μεριμνήσει ώστε να μην είναι τόσο αποπνικτική η ατμόσφαιρα στα βαγόνια, ενώ είχε προηγηθεί προειδοποίηση για τον καύσωνα.

Φυσικά η κατάσταση δεν είναι καλύτερη ούτε στα λεωφορεία, όπου και εκεί το πρόβλημα με τον κλιματισμό είναι σοβαρό.

via

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved