Αθήνα: Ένα μικρό, καταπράσινο παρκάκι με ανακυκλώσιμα παγκάκια και σκυρόδεμα έκανε την εμφανίση στον Κολωνό

POP UP TEAM
/
29 Ιανουαρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλιάς του δήμου Αθηναίων με την ονομασία «Υιοθέτησε την πόλη σου» ένα μικρό, καταπράσινο παρκάκι έκανε την εμφανίση του στον Κολωνό, στην καρδιά της πόλης.

Σε ένα ανεκμετάλλευτο χώρο που μέχρι πριν από λίγο καιρό στεκόταν μόνος και παρατημένος καλυμμένος με ξερά χόρτα και σκουπίδια, μία μικρή έκταση γεμάτη με δεντράκια και παγκάκια όπου οι πολίτες μπορούν να καθίσουν για να απολαύσουν λίγες στιγμές λίγο πιο κοντά στη φύση, μόλις παραδόθηκε στο κοινό.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων, αυτό είναι το δεύτερο «πάρκο τσέπης» που φτιάχνεται στην πόλη, αλλά σύντομα θα ακολουθήσουν ακόμα περισσότερες, αντίστοιχες ενέργειες.

Το πάρκο του Κολωνού θα το βρείτε στη γωνία των οδών Κιλκίς και Αλαμάνας, ενώ πρόκειται για ένα έργο που φτιάχτηκε εξ’ολοκλήρου με δωρέα του Ομίλου Ηρακλής με το έδαφος να είναι κατασκευασμένο από ειδικά προσαρμοσμένο, φιλικό προς το περιβάλλον, σκυρόδεμα.

Επιπλέον τα παγκάκια στο πάρκο είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμο ξύλο, τη στιγμή που τα δέντρα ποτίζονται αυτόματα από σύστημα τοποθετημένο κάτω από το έδαφος.

Στην ανάρτηση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης γράφει:

«Είναι το δεύτερο «πάρκο τσέπης», στον Κολωνό. Σιγά σιγά σε περισσότερες γειτονιές της πόλης. Όπως γίνεται σε πολλές ευρωπαικές πρωτεύουσες. Ακόμη ένα πρότυπο πάρκο που δεν κόστισε στους Αθηναίους ούτε ένα ευρώ. Ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή και τη δωρεά του Ομίλου «ΗΡΑΚΛΗΣ» στο πρόγραμμα του δήμου «Υιοθέτησε την πόλη σου». Μεγάλο ευχαριστώ σε όσους αξιοποιούν το απόθεμα της κοινωνικής ευθύνης τους, στις αλλαγές που γίνονται στην Αθήνα».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

 

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved