Αγία Παρασκευή: Τα «smart» παγκάκια πιο κοντά στις απαιτήσεις του μέλλοντος

POP UP TEAM
/
16 Απριλίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Δύο ολοκαίνουρια «smart» ηλιακά καθίσματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή αποτελούν ένα τεχνολογικό βήμα, πιο κοντά στις απαιτήσεις του μέλλοντος.

Τα έξυπνα φουτουριστικά παγκάκια του Δήμου Παρασκευής διαθέτουν θύρες USB, έξυπνο φωτισμό και σύνδεση στο διαδίκτυο με 4G Wi-Fi.
Πώς θα φανταζόσασταν τα φουτουριστικά παγκάκια στις έξυπνες πόλεις του 2050; Θα είχαν ξεχωριστό σχήμα ίσως; Θα διέθεταν εντυπωσιακό φωτισμό; Μήπως εκτός από απλά παγκάκια θα είχαν και άλλες smart λειτουργικές ιδιότητες που θα εξυπηρετούσαν τους πολίτες; Όχι, δεν πρόκειται για την περιγραφή μιας αστικής ανάπλασης σε sci fi μυθιστόρημα! Και ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε ολόκληρες δεκαετίες για να συναντήσουμε κάτι τέτοιο μπροστά μας! Γιατί τα έξυπνα αυτά παγκάκια βρίσκονται ήδη στην πόλη και συγκεκριμένα στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

msm

Σε έναν κόσμο που εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και η ψηφιακή πραγματικότητα συνδέεται με όλο και περισσότερες εκφάνσεις της ζωής μας, δεν θα μπορούσε να μην τροποποιείται και η εικόνα των πόλεων. Τα δύο ολοκαίνουρια «smart» ηλιακά καθίσματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή αποτελούν ένα τεχνολογικό βήμα, πιο κοντά στις απαιτήσεις του μέλλοντος.

img 20210411 115429

Με μέριμνα της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών εγκαταστάθηκαν πριν λίγες μέρες στον πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας της πόλης, τραβώντας τα βλέμματα με το design τους, ενώ είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τις ανάγκες βιώσιμων πόλεων που σέβονται το περιβάλλον. Χρησιμοποιούν ανανεώσιμη πηγή ενέργειας μέσω ηλιακών πάνελ, υποστηρίζουν τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών με θύρες USB ή και ασύρματα, ενώ διαθέτουν έξυπνο φωτισμό και σύνδεση στο διαδίκτυο με 4G Wi-Fi. Παράλληλα τα ηλιακά παγκάκια δίνουν στιλ στον χώρο, αφού με την έλευση της νύχτας ανάβουν σε διάφορα χρώματα.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή κίνηση της δημοτικής αρχής καθώς εκτός από τις συνηθισμένες τους λειτουργίες καλύπτουν και άλλες πρακτικές ανάγκες, προσφέροντας περισσότερες υπηρεσίες στους δημότες και τους επισκέπτες της Αγίας Παρασκευής.

img 20210411 093715cmyk

Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά κινήσεων που προωθούνται το τελευταίο διάστημα (μετά και την αντικατάσταση που έγινε στα ξύλινα παγκάκια που βρίσκονται εντός της κεντρικής πλατείας) με στόχο την ολική αναμόρφωση του χώρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες κινήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε άλλες πλατείες της περιοχής.

 

 

Διαβάστε περισσότερα στην Athensvoice.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved