Aliens (1986): H Sigourney Weaver στον πιο δυναμικό της ρόλο ως Ellen Ripley

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
18 Νοεμβρίου, 2022

Το Aliens είναι το τέλειο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας και δεν είναι έκπληξη που το έφτιαξε ο James Cameron. Τα ειδικά εφέ και η εμφάνιση της ταινίας είναι εκπληκτικά. Κάθε λήψη είναι υπέρ πλούσια χάρη στα βαριά και λεπτομερέστατα σκηνικά τα οποία ζωντανεύουν τους κλειστοφοβικούς διαδρόμους. Τα ίδια τα aliens είναι από τα πιο καλοσχεδιασμένα τέρατα στην ιστορία του σινεμά. Μερικές από τις ίδιες ανατροπές από την πρώτη ταινία του Ridley Scott εμφανίζονται και εδώ, αν και ο Cameron τις τροποποιεί αρκετά ώστε να μην τις δούμε να έρχονται.

Η Sigourney Weaver επέστρεψε και αυτή τη φορά είναι περισσότερο ψυλλιασμένη, καθώς μετατρέπεται σε action hero που δεν νοιάζεται για τα πρωτόκολλα. Πέρασε τα τελευταία 57 χρόνια κρυογονικά παγωμένη μέχρι που την περιμάζεψε ένα συνεργείο διάσωσης, μπλέκοντάς την στη συνέχεια σε μια αποστολή έρευνας και διάσωσης. Το συνεργείο, που αποτελείται από σκληροτράχηλους space marines πρέπει να αναζητήσει επιζώντες σε μια αποικία ενός πλανήτη όπου έχουν βρεθεί εξωγήινοι. Η Sigourney στέλνεται ως σύμβουλος για να συμμετάσχει στην έρευνα ως η πιο έμπειρη.

My favourite film aged 12: Aliens | Science fiction and fantasy films | The  Guardian

Αν και υπάρχουν ομοιότητες, το Aliens είναι πολύ διαφορετικό από το πρώτο Alien, το οποίο ο Ridley Scott συνέκρινε με τους Ten Little Indians. Το Alien ήταν μια ψυχολογική ιστορία τρόμου με βραδύτερο ρυθμό, ενώ το Aliens είναι καθαρά sci-fi action thriller. Αφηγείται μια ιστορία γεμάτη δράση αλλά και σασπένς, ειδικά στην αρχή της ταινίας μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Το Aliens είναι, πολύ απλά, ένα αριστούργημα και μια από τις καλύτερες ταινίες που έγιναν ποτέ.

Ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα σημεία της ταινίας είναι η σκηνή με το μαχαίρι στις πρώτες σκηνές. Το android Bishop (Lance Henriksen) κάνει ένα κόλπο μετακινώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ανάμεσα στα δάχτυλα του χεριού του Hudson χωρίς όμως να τον τραυματίσει. Αν αναρωτιέστε πως γύρισαν αυτήν την σκηνή, ο Henriksen το έκανε με αργή ταχύτητα και το βίντεο στην συνέχεια επιταχύνθηκε. Μπορείτε να το καταλάβετε γιατί αν προσέξετε τον Apone, ο οποίος είναι δίπλα στον Hudson, γελάει και το κεφάλι του κινείται πολύ πιο γρήγορα από ό,τι φαίνεται κανονικό.

Η σκηνή με το μαχαίρι στην πραγματικότητα δεν ήταν στο αρχικό σενάριο. Ο Cameron είχε την ιδέα στο πλατό. Το συζήτησε με όλους εκτός από τον Bill Paxton (που υποδύεται τον Hudson) καθώς ήθελε να δείχνει πραγματική έκπληξη και σοκ όπως και συνέβη.

http://www.youtube.com/watch?v=ws0dZEcbBWs

http://www.youtube.com/watch?v=oSeQQlaCZgU

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved