Ο Ben Affleck μίλησε για τις απαιτήσεις του Michael Jordan πριν σκηνοθετήσει το «Air»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
20 Μαρτίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο Ben Affleck δήλωσε ότι ποτέ δεν θα έκανε το «Air», χωρίς την έγκριση του Michael Jordan, αλλά αυτή η έγκριση ήρθε με ένα σημαντικό αίτημα. Το όνομά της? Viola Davis.

Σε σκηνοθεσία Ben Affleck, στην ταινία πρωταγωνιστεί o Matt Damon ως Sonny Vaccaro, ο υπάλληλος της Nike που έπεισε τον Jordan (Damian Young) να υπογράψει τη συμφωνία που επέτρεψε τη δημιουργία της σειράς παπουτσιών Air Jordan. Ο Ben Affleck πρωταγωνιστεί επίσης ως συνιδρυτής της Nike, Phil Knight.

Παρουσιάζοντας το «Air» στην παγκόσμια πρεμιέρα του στο φεστιβάλ, South by Southwest, ο Ben Affleck είπε: «Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Michael Jordan και απλά δεν θα έκανα αυτή την ταινία χωρίς να τον ρωτήσω τι έχει περισσότερη σημασία για αυτόν και τι είναι ενδιαφέρον; Και πράγματι, υπήρχαν κάποια πράγματα που είχαν σημασία».

«Ένα από αυτά ήταν ότι ο Howard White έπρεπε να είναι στην ταινία», είπε ο Ben Affleck, αναφερόμενος στον αντιπρόεδρο της μάρκας Jordan για την Nike. Το όνομα Howard White έκανε τον Affleck να συνειδητοποιήσει ότι είχε την ευκαιρία να δώσει τον ρόλο στον Chris Tucker, με τον οποίο ήθελε να συνεργαστεί για πολύ καιρό.

«Ο Michael Jordan, για όσους από εσάς δεν το γνωρίζετε, είναι ένας από τους πιο επιβλητικούς και εντυπωσιακούς άντρες που θα δείτε ποτέ στη ζωή σας», είπε ο Ben Affleck. «Μου είπε ότι είναι πατέρας. Και μετά μίλησε για τη μητέρα του. Ήταν η πρώτη φορά που είδα αυτό το βλέμμα στο πρόσωπό του. Ήταν ένα βλέμμα ευλάβειας, δέους, αγάπης, ευγνωμοσύνης και αθωότητας. Ξεκαθάρισε ότι τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί ποτέ χωρίς τη μητέρα του. Όταν τον ρώτησα ποιον θα ήθελε να παίξει τη μαμά του, μου απάντησε ξεκάθαρα ότι έπρεπε να είναι η Viola Davis».

«Η Viola Davis είναι η καλύτερη ηθοποιός που έχω δει ποτέ», συνέχισε ο Ben Affleck. «Είναι δύσκολο να ξέρεις αν είσαι επιτυχημένος. Είναι δύσκολο να ξέρεις αν έχεις καταφέρει κάτι. Αλλά, πάντα ένιωθα ότι αν ήμουν σκηνοθέτης μια μέρα και είχα τη Viola Davis σε μια ταινία μου, αυτό θα ήταν πραγματικά κάτι σημαντικό. Αυτό θα σήμαινε τον κόσμο για μένα».

http://www.youtube.com/watch?v=Euy4Yu6B3nU

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved