Black out σε Netflix και HBO Max

©Unsplash/De'Andre Bush
POP UP TEAM
/
3 Μαΐου, 2023

Σε απεργία προχώρησαν χθες Τρίτη (2/5) χιλιάδες σεναριογράφοι του Χόλιγουντ, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει αναταραχές στις τηλεοπτικές παραγωγές, άρα και σε αρκετές εκπομπές και σειρές, σε πλατφόρμες όπως το Netflix.

Ποια προγράμματα θα επηρεαστούν από την απεργία
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, τα μεταμεσονύχτια talk show όπως το «Jimmy Kimmel Live» και το «The Tonight Show with Jimmy Fallon» αναμένεται να διακοπούν, κάτι που σημαίνει ότι τα νέα επεισόδια δεν θα είναι διαθέσιμα, όχι μόνο στα παραδοσιακά δίκτυα, αλλά και στις υπηρεσίες streaming, όπως το Hulu και το Peacock που είθισται να έχουν διαθέσιμες τις εκπομπές την επόμενη της προβολής.

Επίσης, από την απεργία των σεναριογράφων θα επηρεαστούν οι «σαπουνόπερες», καθώς παραδοσιακά γράφονται λίγο πριν τα γυρίσματα.

Αναφορικά με τις κωμωδίες και τις δραματικές σειρές, αυτές δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα μέχρι την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν, καθώς τα επεισόδιά τους έχουν ήδη γραφτεί και γυριστεί.

Οι συνέπειες μίας απεργίας διαρκείας
Ωστόσο, μία απεργία με μεγάλη διάρκεια θα μπορούσε να φέρει καθυστερήσεις στην έναρξη της φθινοπωρινής τηλεοπτικής σεζόν, όταν τα δίκτυα προβάλλουν τις νέες σειρές ή εκπομπές και τις νέες σεζόν των επιτυχιών τους.

Κι αυτό γιατί η συγγραφή για τη φθινοπωρινή περίοδο ξεκινά συνήθως τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Τι θα γίνει με το Netflix και το HBO Max
Το Netflix, η υπηρεσία streaming με παρουσία σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ότι μπορεί να τροφοδοτήσει το πρόγραμμά του με εκπομπές που παράγονται εκτός των ΗΠΑ.

Ωστόσο, κάποια σειρά του Netflix που εδρεύει στις ΗΠΑ, είναι δεδομένο ότι θα επηρεαστεί εάν η απεργία διαρκέσει πολύ.

Το HBO Max -που αλλάζει στα τέλη Μαΐου και γίνεται Max- «φυλάει» τις σειρές του για να μπορέσει να διαθέσει νέο περιεχόμενο μαζί με το λανσάρισμα του νέου ονόματος.

Ποια προγράμματα δεν επηρεάζονται καθόλου
Από την απεργία δεν θα επηρεαστούν καθόλου τα ειδησεογραφικά προγράμματα, καθώς οι συγγραφείς τους καλύπτονται από διαφορετικό σωματείο από αυτό που απεργεί.

Το ίδιο ισχύει και για ριάλιτι χωρίς σενάριο, όπως το «Big Brother» και το «The Bachelor».

Τι γίνεται με τις ταινίες
Η ροή των ταινιών στους κινηματογράφους δεν θα επηρεαστεί αμέσως, επειδή οι ταινίες χρειάζονται δύο έως τρία χρόνια για να παραχθούν, ενώ τα στούντιο διαθέτουν μια σειρά από ταινίες που έχουν ήδη γραφτεί και γυριστεί.

Θα χρειαζόταν μια αρκετά εκτεταμένη απεργία για να υπάρχει πρόβλημα με τις ταινίες.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved