Ενόψει της τελευταίας του ταινίας με τίτλο Oppenheimer, ο Christopher Nolan μίλησε για ποιο λόγο δεν έδωσε στον Cillian Murphy τον ρόλο του Batman. Η ταινία Oppenheimer θα είναι ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος του Murphy σε ταινία του Nolan, παρά το γεγονός ότι έχει εμφανιστεί σε πέντε από τις προηγούμενες ταινίες του σκηνοθέτη.

Μιλώντας για την τριλογία του Dark Knight, ο Nolan ανέφερε ότι ο Murphy δεν έβγαζε την κατάλληλη ενέργεια ως ο Άνθρωπος Νυχτερίδα, λέγοντας στο Entertainment Weekly, «Όταν είχαμε την πρώτη μας συζήτηση, νομίζω ότι και οι δύο ξέραμε ότι δεν θα έπαιρνε τον ρόλο του Batman. Αλλά, ήθελα πάρα πολύ να συνεργαστώ με τον Murphy, ήθελα οπωσδήποτε να τον βάλω σε μια ταινία μου».

Αν και στελέχη της Warner Bros εμφανίστηκαν στα γυρίσματα του Nolan και ενθουσιάστηκαν από την ερμηνεία του, ο Murphy συνέχισε να παίζει τον ρόλο του Scarecrow, τρομοκρατώντας την Gotham City, όσο ο Christian Bale φορούσε την μπέρτα του εκδικητή.

Ο Nolan κατέληξε να επαινεί τα στελέχη που επέλεξαν τον Murphy ως έναν από τους βασικούς κακούς, αφού όπως λέει και ο ίδιος «όλοι οι προηγούμενοι ανταγωνιστές του Batman ήταν παιγμένοι από τεράστιους αστέρες του κινηματογράφου: Jack Nicholson, Arnold Schwarzenegger, Jim Carrey. Αυτό ήταν ένα μεγάλο άλμα για την εταιρία, να προσλάβει δηλαδή έναν λιγότερο γνωστό ηθοποιό και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει».

Κοιτάζοντας πίσω σε εκείνη τη χρονική περίοδο, ο Murphy τείνει να συμφωνεί με το πώς εξελίχθηκε το κάστινγκ, σχολιάζοντας: «Ήταν ξεκάθαρο για μένα από την αρχή ότι δεν ήμουν κατάλληλος ως Batman», είπε ο Murphy. «Ένιωσα ότι ήταν σωστό ότι έπρεπε να είναι ο Christian Bale σε αυτόν τον ρόλο. Αλλά, θυμάμαι πόσο ωραίο ήταν να δοκιμάζω το κοστούμι και να με σκηνοθετεί ο Nolan».