Tin & Tina: Τα θεοσεβούμενα διαβολόπαιδα του Netflix

©Youtube/Trailers y Estrenos
BETH TSALIKI
/
2 Ιουνίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο Τιν και η Τίνα είναι να μην τύχουν στον δρόμο σου.

Υπόθεση
Μετά από μια τραυματική αποβολή, ένα νεαρό ζευγάρι υιοθετεί δύο περίεργα δίδυμα από ένα μοναστήρι, των οποίων η εμμονή με την θρησκεία σύντομα αναστατώνει την οικογένεια.

Δεκαετία του 80’ Ισπανία. Η Lola (Milena Smit) και ο Adolfo (Jaime Lorente) παντρεύονται ενώ είναι ήδη έγκυος η Lola. Όμως, καθώς ποζάρουν στον φακό, φαίνεται να ματώνει το άσπρο νυφικό της Lola στο σημείο της φουσκωμένης της κοιλιάς. Είναι μία τραυματική αποβολή. Μία αποβολή που θα προκαλέσει στειρότητα στην Lola.

Μετά από έξη μήνες, ο Adolfo, ο σύζυγός της δεν θα αντέξει άλλο να την βλέπει σε αυτήν την κατατονική κατάσταση. Θα της προτείνει λοιπόν να υιοθετήσουν ένα παιδί, ή μάλλον δύο, μιας που θα γεννούσαν δίδυμα. Επισκέπτονται λοιπόν το κοντινότερο Μοναστήρι. Η Lola, θα ακούσει από τη εκκλησία να παίζουν μια πολύ όμορφη μουσική στο εκκλησιαστικό όργανο. Είναι τα δίδυμα Τιν και Τίνα. Όπως λέει η καλόγρια που τους ξεναγεί, είναι δύο πολύ ιδιαίτερα παιδιά, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Panagia 800

Τιν και Τίνα γίνονται τα παιδιά της Lola και του Adolfo. Οι παράξενες ενέργειες ξεκινούν ήδη από την διαδρομή προς το νέο τους σπίτι. Τα παιδιά είναι δυσαρεστημένα με την μουσική που ακούγεται στο αυτοκίνητο. «Είναι σατανική», λέει ο Τιν. Έτσι η Lola τους παροτρύνει να πουν ένα τραγούδι. Ο Τιν και η Τίνα ξεκινούν:

Όλοι μαζί τραγουδάμε χαρωπά,
Δόξα και τιμή στον Κύριο
Δόξα στον Πατέρα
Δόξα στον Υιό
Δόξα στο Πνεύμα της αγάπης
Θα δοξάζω τον Κύριο…

Η Lola και ο Adolfo αρχίζουν να γελούν.

Στο βραδυνό, ο Τιν και η Τίνα λένε στην Lola και τον Adolfo να κλείσουν τα μάτια τους. Ο Τιν βάζει ένα αγκαθωτό στεφάνι στο κεφάλι του Adolfo. Τιν: Το στεφάνι του Χριστού. Για να μας απαλλάξεις από την κατάρα της αμαρτίας.

Η Τίνα βάζει στο λαιμό της Lola ένα κολιέ – ροζάριο.
Τίνα: Αυτό είναι το άγιο ροζάριο, ώστε όπως η Παναγία να μπορείς να αναλογίζεσαι τα μυστήρια της πίστης. Όταν το φοράς θα σε προστατεύει από το κακό.

Ήρθε η ώρα του φαγητού. Όμως, δεν γίνεται να φας χωρίς προσευχή. Έτσι, ο Τιν και η Τίνα κοιτούν παράξενα τους νέους του γονείς που ξεκίνησαν να τρώνε χωρίς προσευχή. Προσευχή και αμήν.
Στο δωμάτιο του Τιν και της Τίνα, η Lola τακτοποιεί τα πράγματα των παιδιών. Η βαλίτσα είναι γεμάτη με ξύλινους, μεταλλικούς σταυρούς και τη Βίβλο.

Tin and Tina 80000

Στο πρωινό. Τιν και Τίνα θέλουν να δείξουν στην Lola τον «τρόπο» με τον οποίο μπορούν να δουν τον θεό. Όμως, βάζουν την Lola να τους υποσχεθεί ότι ό,τι κι αν δει, δεν θα σηκωθεί. Η Τίνα φέρνει μία σακούλα και την βάζει στο κεφάλι του Τιν, σφίγγοντάς την γύρω από τον λαιμό του. Ο Τιν αναπνέει με το ζόρι, ενώ η Lola μένει αποσβολωμένη και πάει να σηκωθεί. Όμως η Τίνα της υπενθυμίζει ότι υποσχέθηκε ότι δεν θα σηκωθεί. Ο Τιν σηκώνει το χέρι και δείχνει πίσω από την Lola, σαν κάτι να βλέπει. Τον θεό;

Οι παράξενες ενέργειες θα συνεχιστούν. Η Lola θα φοβηθεί τα δίδυμα ενώ ο σύζυγος της Adolfo δεν θα την πιστεύει ότι κι αν του λέει εκείνη. Θα την βγάζει τρελή λέγοντάς της: «Είναι απλώς παιδιά. Ένα ατύχημα ήταν». Άραγε θα την πιστέψει κάποια στιγμή;

Crist 800

Ξαφνικά, κάποια στιγμή η Lola θα λιποθυμήσει και θα ξυπνήσει στ νοσοκομείο. Ως εκ θαύματος είναι έγκυος. Η Lola μέχρι τότε δεν πίστευε στα θαύματα, ούτε στον θεό. Γιατί εκείνος ήταν που «φέρθηκε» άσχημα στα δυο της αγέννητα παιδιά. Μήπως τα παιδιά θα την κάνουν να πιστέψει πως για όλες τις ατυχίες της ζωής της ευθυνόταν η απιστία της στον θεό; Μήπως τώρα, με την γέννηση του παιδιού της αρχίσει να πιστεύει, όπως επιθυμούν ο Τιν και η Τίνα; Ο Τιν και η Τίνα, τα δύο θεοσεβούμενα παιδιά, που έδωσαν υπνωτικά στον σκύλο της Lola, άνοιξαν τον θώρακά του, έβγαλαν την καρδιά του, την ευλόγησαν, την έβαλαν ύστερα μέσα και το πρωί κατάλαβαν ότι ο το σκυλί δεν θα «ξυπνούσε» ποτέ.

Τα δυο παιδιά, που ήθελαν να ταΐσουν το έμβρυο της Lola με μία σύρριγα στην κοιλιά της.

Τα δύο παιδιά, που ζωγράφισαν τους εαυτούς τους με δύο σφεντόνες με τον εσταυρωμένο Χριστό επάνω, να σκοτώνουν τον πατέρα τους Adolfo. Άραγε θα μπορέσουν να το κάνουν;

Αυτά τα παιδιά εν τέλει, είναι τόσο μα τόσο αθώα και αγνά, ή είναι απλά δυο «θεοσεβούμενα» διαόλια;

Σκηνοθεσία: Rubin Stein
Σενάριο: Rubin Stein
Ηθοποιοί: Milena Smit, Jaime Lorente, Carlos González Morollón, Anastasia Russo

Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=lQNS3AYImMI

 

Η ταινία παίζεται στο Netflix.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved