H Jessica Chastain θα είναι η πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές

©Instagram/ jessicachastain
BETH TSALIKI
/
11 Οκτωβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Η Τζέσικα Τσάστεϊν (Jessica Chastain) αναλαμβάνει τον ρόλο της προέδρου στο διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές, το οποίο κλείνει 20 χρόνια ζωής (μετά από μια μικρή διακοπή πριν λίγα χρόνια). Η οσκαρούχα ηθοποιός, (η οποία κέρδισε το πολυπόθητο αγαλματίδιο για «Τα Μάτια της Τάμμυ Φέυ»), με την ιδιότητα της προέδρου από τις 24 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2023, μαζί με την κριτική επιτροπή, θα απονείμει το Étoile d’or σε μία από τις δεκατέσσερις ταινίες πρωτοεμφανιζόμενων [ή στη δεύτερη ταινία] σκηνοθετών.

«Επιστρέφω στο Φεστιβάλ του Μαρακές 12 χρόνια μετά, στην 20η έκδοσή του και είναι τιμή μου και είμαι ενθουσιασμένη να υπηρετήσω ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ψηφίζοντας την καλύτερη διεθνή ταινία του. Η ανάθεση αυτού του ρόλου είναι προνόμιο και ανυπομονώ να αγκαλιάσω το απίστευτο παγκόσμιο ταλέντο των [νέων] δημιουργών του κόσμου του κινηματογράφου», δήλωσε η Τζέσικα Τσάστεϊν.

Λίγα λόγια για την Jessica Chastain

Η Jessica Chastain έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές πετυχημένες παραγωγές του Hollywood,  όπως «Το δέντρο της ζωής» (2011), του Terrence Malick, το Zero Dark Thirty (2012), της Kathryn Bigelow, το «Interstellar» (2014), του Christopher Nolan και το «The Martian» (2015), του Ridley Scott. Έχει βραβευτεί πολλές φορές για τις ερμηνείες της, καθώς έχει αναλάβει και τον ρόλο του παραγωγού σε αρκετές από αυτές τις ταινίες. 

Το 2016, η Τσάστεϊν ίδρυσε την «Freckle Films», μια εταιρεία παραγωγής στον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης με έδρα τη Νέα Υόρκη. Από την Freckle Films έχουν γυριστεί οι ταινίες «355», «Τα Μάτια της Tammy Faye» και η σειρά «George & Tammy», ενώ αυτήν την περίοδο ετοιμάζονται το «His and Hers» της Άλις Φίνι και το «The School for Good Mothers» της Τζεσαμίν Τσαν. 

«Η Μνήμη» του Μισέλ Φράνκο, ταινία παραγωγής της Freckle Films, άφησε έκπληκτο το κοινό του Φεστιβάλ της Βενετίας και του Σαν Σεμπαστιάν. Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Chastain και ο Peter Sarsgaard. Ο Sarsgaard κέρδισε βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας. 

Πρόσφατα η Chastain επέστρεψε στο Μπρόντγουεϊ μετά από πάνω από μια δεκαετία, στον ρόλο της Νόρας, στο «Κουκλόσπιτο» του Henrik Ibsen, το οποίο της χάρισε μια υποψηφιότητα για το βραβείο Tony καλύτερης ερμηνείας.

Η 20η έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές πραγματοποιείται από τις 24 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2023 στο Μαρόκο.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved