Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Ντέιβιντ Λιντς έχει ασκήσει Υπερβατικό Διαλογισμό καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής και της καριέρας του

Η δωρεάν εκδήλωση θα συγκεντρώσει διάφορους μουσικούς, συμπεριλαμβανομένων των Kesha, Έλβις Κοστέλο και Στινγκ. 

Σύμφωνα με την αποστολή του ιδρύματος να διδάσκει Υπερβατικό Διαλογισμό σε ενήλικες και παιδιά σε όλο τον κόσμο, η συναυλία θα ωφελήσει τις προσπάθειες εκπαίδευσης όσων έχουν ανάγκη. Αυτό περιλαμβάνει τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας και τις οικογένειες σε κοινότητες που κινδυνεύουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς και βετεράνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη και PTSD (διαταραχή μετατραυματικού στρες).

Η Κέιτι Πέρι θα εμφανιστεί επίσης στο online event, και θα μιλήσει στον Χιου Τζάκμαν σχετικά με τη μητρότητα και τον διαλογισμό. Στην συναυλία θα πάρουν μέρος επίσης η τραγουδοποιός Angélique Kidjo και το Brooklyn Youth Chorus.

Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ο Ντέιβιντ Λιντς μίλησε για τη ζωγραφική, τη δημιουργία ταινιών και τον διαλογισμό κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Ο σκηνοθέτης έχει ασκήσει Υπερβατικό Διαλογισμό καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής και της καριέρας του, και γνωρίζει πολύ καλά την ιδέα της «σύλληψης».