Το «1899» ακυρώθηκε μετά από μία σεζόν στο Netflix

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
3 Ιανουαρίου, 2023

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά, αλλά το Netflix δεν χάνει χρόνο για να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις. Η streaming πλατφόρμα έχει αρχίσει να μειώνει την λίστα των εκπομπών για το 2023 και το πρώτο που φεύγει είναι η σειρά μυστηρίου, 1899. Η απόφαση του Netflix να ακυρώσει την εκπομπή είναι βέβαιο ότι θα απογοητεύσει τους θαυμαστές που ήλπιζαν να λάβουν απαντήσεις στους πολλούς άλυτους γρίφους της σειράς που ακολουθούσαν ένα εντυπωσιακό cliffhanger που τελείωσε δυστυχώς την σεζόν.

Την ακύρωση ανακοίνωσε το δίδυμο των δημιουργών της σειράς Jantje Friese και Baran bo Odar σε κοινή δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Instagram. «Με βαριά καρδιά πρέπει να σας πούμε ότι το 1899 δεν θα ανανεωθεί», λένε. Αν και οι δημιουργοί δεν αποκάλυψαν την απόφαση πίσω από την ακύρωση της σειράς, η επόμενη φράση φαίνεται να υποδηλώνει ότι η απόφαση ήταν αποκλειστικά του Netflix: «Θα θέλαμε να τελειώσουμε αυτό το απίστευτο ταξίδι με μια 2η και 3η σεζόν όπως κάναμε με το Dark. Αλλά, μερικές φορές τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα σχεδίαζες. Αυτή είναι η ζωή». Και συνέχισαν, «Γνωρίζουμε ότι αυτό θα απογοητεύσει εκατομμύρια θαυμαστές εκεί έξω. Αλλά, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας που ήσασταν μέρος αυτής της υπέροχης περιπέτειας. Σας αγαπάμε. Μην ξεχνάτε ποτέ».

 

Το 1899 είναι ένα επικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που διαδραματίζεται την ίδια χρονιά με τον τίτλο του. Ακολουθεί το πλήρωμα και τους επιβάτες σε ένα ατμόπλοιο που ονομάζεται Kerberos και τα μυστηριώδη γεγονότα που ξετυλίγονται στο κατάστρωμα, καθώς ξεκινούν ένα ταξίδι από την Ευρώπη στη Νέα Υόρκη. Η υπόσχεση για ένα λαμπρό και πολλά υποσχόμενο μέλλον σε έναν νέο προορισμό ξαφνικά γίνεται ζοφερή, όταν συναντούν ένα άλλο μεταναστευτικό πλοίο που παρασύρεται στη θάλασσα. Η απροσδόκητη ανακάλυψή τους πυροδοτεί μια αλυσίδα γεγονότων που αφήνουν τους επιβάτες του Kerberos τρομοκρατημένους, προκαλώντας περισσότερες ερωτήσεις από αυτές που μπορούν να απαντήσουν.

Το 1899 είχε ενθουσιώδη αποδοχή από κριτικούς και κοινό ως ο άξιος διάδοχος του πρώτου project των Friese και Odar Dark. Και οι δύο σειρές μοιράζονταν κοινά θέματα και συχνά προκάλεσαν δίκαιες συγκρίσεις από το κοινό που θεώρησε το 1899 εξίσου συναρπαστικό με τον προκάτοχό του. Το 1899 έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 17 Νοεμβρίου και τα 8 επεισόδια κυκλοφόρησαν ταυτόχρονα και γρήγορα έγινε μεγάλη επιτυχία στο Netflix, ανεβαίνοντας στο πολυπόθητο Top 10. Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι καλές κριτικές δεν είναι αρκετές καθώς το κόστος της παραγωγής ήταν αρκετά υψηλό. Το 1899 χρησιμοποιεί τεχνικές βιντεοσκόπησης που δεν είναι φθηνές. Η παραγωγή έγινε με καινούργια σκηνικά στα Babelsberg Studios στη Γερμανία που είναι αυτή τη στιγμή τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Ωστόσο, το Netflix δεν έχει ακόμη δώσει επίσημη δήλωση σχετικά με την απόφασή του να ακυρώσει την εκπομπή.

Το 1899 παρουσιάζει ένα multi ethnic καστ συμπεριλαμβανομένων των Emily Beecham, Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann, Miguel Bernardeau μεταξύ πολλών άλλων. Ο Friese έγραψε το σενάριο το οποίο σκηνοθέτησε ο Odar. Δεδομένης της δημοτικότητας της εκπομπής, ο χρόνος θα δείξει εάν οι θαυμαστές μπορούν να προκαλέσουν αρκετό ντόρο για να βρεθεί κάποιος άλλος streamer για να το σώσει από τη βύθιση.

http://www.youtube.com/watch?v=GEyj7XDrVw8

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved