Locked Up: To ισπανικό «Orange is the New Black» με περισσότερη βία και σεξ

POP UP TEAM
/
12 Αυγούστου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Τα τελευταία χρόνια, η Ισπανία, τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση έχει προσφέρει μεγάλες επιτυχίες, κερδίζοντας συνεχώς έδαφος, και έχοντας σταθερά, τον τρόμο ως κύριο είδος στην παραγωγή της.

Η σειρά θρίλερ Locked Up που βγήκε από το 2015, έχει αποδειχθεί τεράστια επιτυχία στην χώρα, προσελκύοντας πάνω από 4 εκατ. τηλεθεατές ανά επεισόδιο και αναμένεται να αποκτήσει, πολλούς ακόμα, νέους οπαδούς στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Γυρισμένο μέσα στη φυλακή, το Locked Up, είναι το πρώτο ισπανικό δράμα και η δεύτερη ξενόγλωσση σειρά, μετά το γερμανικό Deutschland 83, που έχει προβληθεί στην βρετανική τηλεόραση και στο κανάλι Channel 4.

Με πρωταγωνίστρια την ανερχόμενη, Μάγκι Σιβάντος, η οποία έχει κερδίσει αρκετά βραβεία για την ερμηνεία της, η σειρά ακολουθεί την Μακαρένα Φερέιρο, η οποία έχει καταδικαστεί σε επτά χρόνια φυλακή για ένα έγκλημα που δεν έχει διαπράξει, που προσπαθεί να βρει τη θέση της μεταξύ των υπόλοιπων κρατουμένων. Στην πορεία θα γνωρίσει τις τρόφιμους Σολ και Ριζος, που θα την βοηθήσουν να αντεπεξέλθει, καθώς αντιμετωπίζει μια ψυχοπαθή που έχει πάθος με τους σκορπιούς, την Ζουλέτα, την οποία ερμηνεύει η ισπανίδα τραγουδίστρια Νάγια Νίμρι.

Η υπόθεση της σειράς παραπέμπει αμέσως στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Orange is the new Black, ωστόσο το Vis a Vis (Συζυγική επίσκεψη), όπως μεταφράζεται στα ισπανικά, είναι μια σκοτεινή ιστορία μυστηρίου, με αρκετά αποκρουστικές σκηνές, και όχι μια κωμικοδραματική σειρά.

«Οι περισσότεροι αποκαλούν την σειρά, ισπανική εκδοχή του «Orange is the New Black», αλλά το μόνο κοινό που έχουν, είναι ότι οι πρωταγωνίστριες είναι ξανθές και φοράνε στολές», δηλώνει η Μάγκι Σιβάντος στο Guardian.

Παρόλο που και οι δυο είναι ξανθές, η ηθοποιός τονίζει ότι αυτή και η Τέιλορ Σίλινγκ (πρωταγωνίστρια του Orange is the new Black), υποδύονται εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες. Η ίδια παρακολούθησε τη δημοφιλή σειρά του Netflix, με ενθουσιασμό, όμως επιμένει πως είναι τελείως διαφορετικές σειρές. Το Locked Up είναι πολύ πιο σκοτεινό και βίαιο.

«Η βία σε σημαδεύει από την αρχή, αφού μία κρατούμενη βράζεται ζωντανή».

Η 31χρονη ηθοποιός δεν απορεί με την δημιουργό της σειράς Άλεξ Πάινα, όταν λέει πως το Locked Up, είναι η σειρά με το περισσότερο σεξ και τη περισσότερη βία που έχεις δει ποτέ στην τηλεόραση».

Επίσης, οι φυλακές της Ισπανίας, δεν έχουν το ίδιο σύστημα με της σειράς. «Δεν υπάρχουν ιδιωτικές φυλακές, με στολές και τέτοια». Ωστόσο, τα συναισθήματα των γυναικών και η βία είναι το ίδιο.

Η Σιβάντος δηλώνει ακόμη υπερήφανη για την συμμετοχή της στη σειρά, όπου συνεργάζεται με τόσους γυναικείους και υποσχόμενους χαρακτήρες. Διευκρινίζει ότι δεν είναι φεμινίστρια, αλλά υποστηρίζει πως οι γυναίκες και οι άντρες είναι ίσοι. «Συχνά στην τηλεόραση, οι γυναίκες θεωρούνται υποδεέστερες, και έχουν δεύτερους ρόλους. Στην συγκεκριμένη σειρά βλέπεις πολλές γυναίκες, δυνατές και αδύναμες, γλυκές και βίαιες… αληθινές.»

Η σειρά Locked Up έφερε επανάσταση στην ισπανική τηλεόραση, με την τόλμη της. Προσφέρει κάτι ανατρεπτικό και εθιστικό που δεν προορίζεται για όλους τους ακροατές, αλλά είναι σταθερά θεμελιωμένη στο είδος θρίλερ.

Επιπλέον, το δράμα μέσα στη φυλακή παραμένει ελκυστικό. Σε μια διαφορετική κοινωνία, αποκομμένη, με τους δικούς της κανόνες, τις δύσκολες συνθήκες κράτησης και τις σχέσεις μεταξύ των τροφίμων να βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved