Που βρίσκεται το χωριό της σειράς «Aγριες Μέλισσες» του ΑΝΤ1;

POP UP TEAM
/
2 Οκτωβρίου, 2019

Η νέα δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1, «Άγριες Μέλισσες» ήρθε στο νέο του πρόγραμμα και φιλοδοξεί να κάνει τη μικρή οθόνη, μεγάλη με μία δυνατή ιστορία και μία παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, με κινηματογραφική αισθητική, πολυπρόσωπο καστ και διακεκριμένους συντελεστές.

Λίγοι γνωρίζουν ότι, στην πραγματικότητα, χρειάστηκε να κατασκευαστεί από την αρχή μια νέα πόλη -όχι στην περιοχή του θεσσαλικού κάμπου, αλλά στο Στούντιο Κάπα στα Σπάτα.

Το φαντασμαγορικό σκηνικό που δημιουργήθηκε στην ύπαιθρο για να ζωντανέψει το χωριό στα τέλη του ‘50, σε ένα τεράστιο θεματικό πάρκο που φέρνει ξανά στη ζωή τις συνήθειες μιας άλλης εποχής στην φτωχή, αγροτική Ελλάδα πριν τη Δικτατορία.

Ο χωμάτινος δρόμος και τα μαγαζιά στις «Άγριες Μέλισσες», χτίστηκαν αποκλειστικά για τις ανάγκες της σειράς του ΑΝΤ1 

http://youtu.be/F80N1aeOpmg

Ένα παλιό αυτοκίνητο της εποχής, απαστράπτον προκειμένου να πείθει ως καινούριο στη σειρά «Άγριες Μέλισσες»

675676576867867978

Το εντυπωσιακό παντοπωλείο στις «Άγριες Μέλισσες»

678678679567

Τα ράφια στο παντοπωλείο του χωριού στις «Άγριες Μέλισσες» είναι γεμάτα με προϊόντα της εποχής. Εικόνες που έχουμε από ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου εκείνης της εποχής, όπως την ιδιαίτερα δημοφιλή κωμωδία «Της Κακομοίρας» με τον Κώστα Χατζηχρήστο στον ρόλο του Μπακαλόγατου.

Τα ράφια στο παντοπωλείο του χωριού στη «Άγριες Μέλισσες» απότυπώνουν την Ελλάδα στα τέλη του ’50
Μια παλιά, βαριά μαντεμένια ζυγαριά στην άκρη του πάγκου, πάνω από τις προθήκες με τα όσπρια και τους ξηρούς καρπούς που πωλούσε ο παντοπώλης του ’50 και του ’60 στην Ελλάδα, ζυγίζοντας φυσικά με την οκά και όχι με μονάδα μέτρησης το κιλό. 

Μια παλιά ζυγαριά στον πάγκο του παντοπωλείου στο σκηνικό της σειράς «Άγριες Μέλισσες»

65765765867867

Και έξω από το παντοπωλείο τα μεγάλα ξύλινα καφάσια στα οποία βρίσκονταν τα λαχανικά και τα φρούτα του μαγαζιού. Η παραγωγή τα έχει προβλέψει όλα με συγκλονιστική πιστότητα στις συνήθειες της εποχής για τα γυρίσματα του σίριαλ «Άγριες Μέλισσες».

Καρπούζια και πεπόνια, αλλά και κρεμμύδια με σκόρδα πλάι στο εντυπωσιακό ξύλινο καρότσι μεταφοράς

Το καφενείο της σειράς «Άγριες Μέλισσες»

Κανένα χωριό στην ελληνική επικράτεια και δη τη δεκαετία του ’50 δεν υφίστατο χωρίς ένα καφενείο σε κεντρικό σημείο. Σε αυτό ξεχώριζαν τα ξύλινα έπιπλα και οι ψάθινες καρέκλες και φυσικά η παλιά στόφα, η σόμπα στο κέντρο του μαγαζιού, να κρατάει ζεστό τον χώρο το χειμώνα.

Εικόνα από το καφενείο στη σειρά «Άγριες Μέλισσες» με τα τραπέζια και ένα τάβλι

trapezi kafeneio tabli agries melisses ant1

Ο ξύλινος πάγκος με τις μποτίλιες και στην άκρη ένα μεγάλο παλιό ραδιόφωνο, αλλά και οι γυάλες με τις καραμέλες που τα παιδιά τις εποχής παρακολουθούσαν από μακριά, αλλά σπάνια κατάφερναν να βάλουν στο… χέρι. Η ατμόσφαιρα στο καφενείο από τη σειρά «Άγριες Μέλισσες είναι πραγματικά νοσταλγική.

Ο πάγκος του καφενείου με τις μποτίλιες, το ραδιόφωνο, τον παραδοσιακό δίσκο και τις γυάλες με τις καραμέλες στις «Άγριες Μέλισσες»

kafeneio agries melisses ant1

Κάθε κτίριο που θα δούμε στη σειρά είναι κατασκευασμένο από την αρχή για τις ανάγκες του σίριαλ του ΑΝΤ1. Μια δουλειά που μόνο λίγοι θα μπορούσαν να φέρουν εις πέρας στην Ελλάδα. Ο ΑΝΤ1 επέλεξε λοιπόν τον Αντώνη Χαλκιά, γνωστό σκηνογράφο και ενδυματολόγο που έχει εργαστεί σε σειρά από θεατρικές παραστάσεις.

Η ζωγραφισμένη με πινέλο πινακίδα της χωροφυλακής στην Ελλάδα της βασιλευομένης Δημοκρατίας στα τέλη του ’50

basiliki xwrofilaki ant1 agries melisses

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, ο κ. Χαλκιάς και οι συνεργάτες του είχαν αναλάβει να στήσουν από την αρχή τα σκηνικά και στην θρυλική σειρά «Το Νησί» του MEGA, πριν από 9 ολόκληρα χρόνια.

Το Κουρείο του χωριού στις Άγριες Μέλισσες

ithopoios agries melisses ant1 koureio

Ο κουρέας του χωριού σκουπίζει τον δρόμο έξω από το μαγαζί του στο χωριό που τοποθετείται πίσω στο 1958, κάπου στον θεσσαλικό κάμπο. Τα σκηνικά της σειράς «Άγριες Μέλισσες» θυμίζουν μεγάλα στούντιο του εξωτερικού, σε γυρίσματα αμερικανικών ταινιών με θέμα την «Άγρια Δύση. 

Ο ηθοποιός Γιώργος Ηλιόπουλος στον ρόλο του κουρέα του χωριού όπου θα ξετυλιχτεί το στόρι της σειράς «Άγριες Μέλισσες»

Στις φωτογραφίες από το εσωτερικό των καταστημάτων από το υπαίθριο σκηνικό της σειράς «Άγριες Μέλισσες» παρατηρούμε την ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια, από την καρέκλα του μπαρμπέρη, μέχρι τα εργαλεία της δουλειάς του επάνω στον πάγκο. Τα μεταλλικά σκεύη, η φαλτσέτα και το ακονιστήρι, πλάι στο πινέλο όπου ο κουρέας ετοίμαζε εκείνη την εποχή τον αφρό για να ξυρίσει τους πελάτες τους, αποτελούν μικρές λεπτομέρειες που δείχνουν όμως πόση δουλειά έχει γίνει στο παρασκήνιο της σειράς «Άγριες Μέλισσες».

Τα εργαλεία της δουλειάς του κουρέα εντυπωσιάζουν με την ακρίβεια και την πιστή τους απόδοση από τα κουρεία της εποχής

barberiko agries melisses pinelo

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία σειράς: Λευτέρης Χαρίτος
Σκηνοθέτες: Σπύρος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Πατρώνης
Σενάριο: Μελίνα Τσαμπάνη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βαγγέλης Κατριτζιδάκης
Σκηνογράφος: Αντώνης Χαλκιάς
Ενδυματολόγος: Γιούλα Ζωϊοπούλου
Εκτέλεση Παραγωγής: JK Productions

 

Το κατάστημα ειδών προικός στήθηκε από την αρχή, όπως και όλο το χωριό, για τις ανάγκες της σειράς «Άγριες Μέλισσες»
Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κίτσου, Έλλη Τρίγγου, Κατερίνα Διδασκάλου, Γιάννης Στάνκογλου, Λεωνίδας Κακούρης, Γιώργος Γάλλος, Παύλος Ορκόπουλος, Δανάη Μιχαλάκη, Θεοφανία Παπαθωμά, Γιώργος Σουξές, Αλίκη Αλεξανδράκη, Γιώργος Μακρής, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Αναστάσης Ροϊλός, Γιάννης Κουκουράκης, Χρήστος Πλαΐνης, Κωνσταντίνος Δανίκας, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Γιώργος Γεροντιδάκης, Μαρία Πετεβή, Θανάσης Κουρλαμπάς, Αμαλία Καβάλη, Κωστής Σαββιδάκης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Δανάη Λουκάκη, Ιωάννης Αθανασόπουλος, Μαρία Αντουλινάκη, Ελένη Καρακάση, Γιώργος Ηλιόπουλος, Γρηγόρης Γιαννόπουλος.

 

Μια αποθήκη στον κεντρικό δρόμο του χωριού όπου διαδραματίζεται η σειρά «Άγριες Μέλισσες»

apothikes agries melisses ant1

Στο ρόλο της Ανέτ Ρουσσώ η Κάτια Δανδουλάκη
Guest Star ο Ανδρέας Κωνσταντίνου

 

Η σειρά «Άγριες Μέλισσες» κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 20:45 και κάθε Δευτέρα έως Πέμπτη στις 22:45 στον ΑΝΤ1.

Διαβάστε ακόμη

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved