Δύο σειρές και δύο ταινίες που κέρδισαν τους κριτικούς

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
12 Φεβρουαρίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Οι αλκυονίδες μέρες τέλειωσαν κι ο χειμωνιάτικος καιρός μας δείχνει και πάλι τα δόντια του. Είναι η στιγμή λοιπόν να τεμπελιάσουμε σπίτι βλέποντας σειρές ή ταινίες – ή και τα δύο – ανάλογα τι προτιμάς. Οι επιλογές των κριτικών περιέχουν από Λάνθιμο μέχρι έναν υπερταλαντούχο σεφ που ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση. Βάζουμε Disney+ κι έχουμε και λέμε

Η Ευνοούμενη

Η ταινία βασίζεται στην ιστορία της Βασίλισσας Άννας, την πρώτη βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία έχοντας πολύ εύθραυστη σωματική και ψυχική υγεία, μετά από 17 εγκυμοσύνες που κατέληξαν σε αποβολές και τον πρόωρο θάνατο του συζύγου της, κατέληξε από τα 30 της χρόνια εξαιρετικά ανασφαλής και μόνη. Λόγω της ανασφάλειας της, ήταν ιδιαιτέρως επιρρεπής στους, κατά περιόδους, «ευνοούμενούς» της, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται άμεσα από τη γνώμη και τις πράξεις τους.

The Bear

Ο Carmy μετά από καριέρα σε μεγάλα και βραβευμένα με Michelin εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, επιστρέφει στο Σικάγο για να ηγηθεί του σαντουιτσάδικου του αδερφού του ο οποίος έχει πεθάνει, να αναμετρηθεί με τα φαντάσματα του παρελθόντος και να επουλώσει τα τραύματά του. Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώνεται με τον Carmy και το ανομοιόμορφο crew του να έχουν μετατραπεί σε ένα καλοκουρδισμένο πλήρωμα κουζίνας, την επιχείρηση «Original Beef» να έχει μπει σε σειρά και να ετοιμάζεται για μία ανανέωση τόσο του ίδιου μαγαζιού όσο και της εικόνας του.

The Menu

Ένα νεαρό ζευγάρι κλείνει τραπέζι σε ένα αυστηρά πριβέ υπερπολυτελές εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας, το οποίο βρίσκεται σε ένα ιδιωτικό απομονωμένο νησί, αγνοώντας ότι το ειδικά σχεδιασμένο γι’ αυτούς μενού περιλαμβάνει αιμοβόρες εκπλήξεις.

Only Murders in the Building

οι Steve Martin, Martin Short και Selena Gomez στους ρόλους τριών ενοίκων της εμβληματικής πολυκατοικίας Arconia στη Νέα Υόρκη. Το πάθος τους για τις ιστορίες με δολοφόνους και τα crime podcasts ενώνει τους φαινομενικά αταίριαστους ανθρώπους, τόσο ηλικιακά όσο και κοινωνικά. Ωστόσο μπλέκονται σε μια πραγματική υπόθεση δολοφονίας την οποία αποφασίζουν ότι θα λύσουν, ηχογραφώντας παράλληλα το δικό τους crime podcast.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved