Είναι το Shogun το νέο Game of Thrones;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
24 Απριλίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Μπορεί η στάχτη του Westeros να σιγοκαίει ακόμα στις καρδιές μας και μια νέα σειρά έχει εμφανιστεί για να καλύψει το κενό που άφησε το Game of Thrones. Η μίνι σειρά του FX, Shogun, βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα του Τζέιμς Κλάβελ, είναι ένα επικό δράμα με πολιτική ίντριγκα και εκτεταμένη αφήγηση. Είναι όμως το Shogun πραγματικά ο κληρονόμος του Iron Throne;

Υπάρχουν αναμφισβήτητες ομοιότητες. Και οι δύο σειρές παρουσιάζουν δυο κόσμους γεμάτους πλούτη, βουτηγμένους στη βία, με περίπλοκους χαρακτήρες που ανταγωνίζονται για την εξουσία και μπλέκουν σε έναν αέναο αγώνα για κυριαρχία. Το Shogun όμως χαράζει το δικό του μονοπάτι. Τοποθετημένο στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα, προσφέρει ένα ιστορικό σκηνικό πολύ διαφορετικό από τα φανταστικά βασίλεια του Game of Thrones και τους μυθικούς δράκους. Η σειρά μας παρουσιάζει έναν συναρπαστικό πολιτισμό, με πλούσιες παραδόσεις,  σαμουράι και πολιτικές μηχανορραφιες.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης του Shogun δεν συμφωνεί τόσο με τη σύγκριση με το Game of Thrones, αντιπροτείνοντας ότι η σειρά μοιράζεται περισσότερα κοινά με την επίσης επική σειρά Succession. Το Shogun εστιάζει σε μια πιο αυστηρή αφήγηση με επίκεντρο τον John Blackthorne, έναν Άγγλο ναυαγό που περιηγείται στον ύπουλο κόσμο της ιαπωνικής πολιτικής.

Ενώ οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες, το Shogun έχει από μόνο του πολλά δικά του πλεονεκτήματα. Η εστίασή του στην πολιτιστική εμβάπτιση και ένα πιο θεμελιωμένο ιστορικό σκηνικό προσφέρει μια νέα προοπτική σε θέματα οικεία στους λάτρεις των επών της φαντασίας. Η δύναμη της παράστασης δεν έγκειται στην αναπαραγωγή ενός φαινομένου του παρελθόντος, αλλά στο να χαράξει το δικό της μονοπάτι ως ένα σαγηνευτικό ιστορικό δράμα.

Λοιπόν, είναι το Shogun το νέο Game of Thrones; Οχι απαραίτητα. Αλλά για όσους αναζητούν ένα σαγηνευτικό έπος με μοναδικό σκηνικό, συναρπαστικούς χαρακτήρες και πολιτικές ίντριγκες που μοιάζουν θεμελιωμένες στην πραγματικότητα, το Shogun προσφέρει μια συναρπαστική εναλλακτική.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved