Baby Reindeer: Είναι τελικά τόσο καλή όσο λένε;

Netflix
POP UP TEAM
/
14 Μαΐου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Η σειρά Baby Reindeer ανέβηκε πρόσφατα στην πλατφόρμα του Netflix και αναμφισβήτητα έχει τραβήξει πάνω της την προσοχή. Είναι γεμάτη ίνστριγκα κι έχει έναν παραπλανητικό τίτλο που σίγουρα δεν σε προετοιμάζει γι αυτό που θα ακολουθήσει. Αντίθετα οι θεατές πρέπει να συμβιβαστούν με μια ιστορία που παίρνει σκοτεινή τροπή.

Το στόρυ της σειράς είναι πιασάρικο κι είχε πραγματικά όλα τα φόντα να γίνει επιτυχία, παρόλα αυτά ένιωσα σα να είμαι παρούσα στις συνεδρίες του Γκαντ με τον ψυχολόγο του – και τον βρήκα αρκετά υπερβολικό και ψεύτικο. Το ζήτημα του stalking είναι προφανώς πολύ σοβαρό κι ο ψυχολογικός αντίκτυπος στο θύμα τεράστιος – η εκτέλεση στη σειρά είναι αυτή που απογοήτευσε πολλούς.

Η σειρά βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και πιο συγκεκριμένα ακολουθεί έναν μαχόμενο κωμικό, τον Ρίτσαρντ Γκαντ, ο οποίος προσπαθώντας να γίνει ο «ευγενικός ξένος» για μια απογοητευμένη γυναίκα, καταλήγει σε ένα επικίνδυνο κυνηγητό. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά έχει ο ίδιος ο Γκαντ και η ερμηνεία του είναι αναμφισβήτητα αφοσιωμένη αλλά μέτρια.

Από την άλλη η απεικόνιση της εμμονικής κυνηγού είναι αδυσώπητη και μερικές φορές αγγίζει την εκμετάλλευση για να φανεί όσο καλύτερος γίνεται ο Γκαντ. Έτσι ο κωμικός θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τους χειρότερους εφιάλτες του.

Πολλοί κριτικοί επισημαίνουν ότι το Baby Reindeer βασίζεται υπερβολικά στον εντυπωσιασμό, παραμελώντας ίσως το πιο σημαντικό – μια πιο λεπτή και εις βάθος εξερεύνηση της ψυχής των χαρακτήρων. Τα κωμικά στοιχεία, τα οποία έχουν σκοπό να αποσυμφορήσουν από μια δύσκολη σκηνή πάνε στράφι εξαιτίας του επιτηδευμένα σκοτεινού ύφους της σειράς.

Τελικά, ενώ το Baby Reindeer προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σε ένα πολύ σημαντικό θέμα, με τη μέτρια αφήγηση αποτυγχάνει. Το θέμα της είναι τέλειο για να γίνει επιτυχία όμως η ανάγκη του πρωταγωνιστή να παίξει ο ίδιος τον εαυτό του έκοψε τις πιθανότητες για ένα ποιοτικό αποτέλεσμα from day one! Η σειρά είναι ιδανική για όσους αναζητούν να κάνουν μια βουτιά στα άδυτα της εμμονής – μιας εμμονής που δεν μοιάζει τελικά τόσο αληθινή – αλλά για όσους περιμένουν μια ιστορία που αναλύει τους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών της εις βάθος ίσως απογοητευτούν.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved