The Umbrella Academy: Είδαμε τον 4ο και τελευταίο κύκλο της σειράς

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
16 Αυγούστου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Η αντισυμβατική σειρά υπερηρώων The Umbrella Academy επέστρεψε για τον 4ο και τελευταίο της κύκλο στο Netflix. Οι Hargreeves μας αποχαιρετούν με έναν τελευταίο κύκλο που μας πάει σε ένα εντελώς διαφορετικό timeline.
Αυτό που κάνει τα αγαπημένα μας αδέρφια ξεχωριστά είναι οι υπερδυνάμεις τους σωστά; Jokes on us γιατί τώρα πρέπει να βγάλουν πέρα χωρίς αυτές.
Έχοντας σώσει τον κόσμο κυριολεκτικά 3 φορές είτε αποφεύγοντας την καταστροφή εξασφαλίζοντας τη δολοφονία του JFK, είτε περιπλανόμενοι στο παράδοξο που απειλούσε την πραγματικότητα που δημιουργήθηκε από εκείνη τη μικρή εκδρομή στο χρόνο, ο Viktor (Elliot Page), ο Luther (Tom Hopper), ο Diego (David Castañeda), η Allison (Emmy Raver-Lampman), ο Klaus (Robert Sheehan), ο Five (Aidan Gallagher), ο Ben (Justin H. Min) και η Lila (Ritu Arya) ήταν αρκετά έξυπνοι και αποφασισμένοι για να ολοκληρώσουν τη δουλειά διάσωσης του κόσμου. Μπαίνοντας στην τέταρτη, τελευταία και σύντομη σεζόν του “Umbrella Academy”, μόλις 6 επεισόδια, οι Hargreeves είναι όλοι αρκετά μεγαλύτεροι, αλλά, ευτυχώς, όχι πολύ σοφότεροι. Όλα αυτά οδηγούν σε ένα κατάλληλα χαοτικό, ακατάστατο αλλά στο τέλος της ημέρας εκπληκτικά συγκινητικό αποχαιρετισμό.
Η σειρά κάνει μια μικρή κοιλιά όμως τελικά όλα καταλήγουν όπως πρέπει να καταλήξουν. Μέσα σε 6 επεισόδια, αντί για 10 των προηγούμενων κύκλων (αισθάνομαι ότι με έκλεψαν – εμένα προσωπικά!) η ομάδα θα σώσει και πάλι τον κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι οι προηγούμενες σεζόν έπεφταν σε και αχρείαστα fillers ενώ το ταξίδι του Elliot στην αυτογνωσία ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΕ. Αυτή η σεζόν είναι πιο συγκεντρωτική αν και αφήνει την αίσθηση ότι κάπου – κάπου «βιάζεται».
Οι εκπληκτικές αποκαλύψεις, οι αντιστροφές της μοίρας και η επικείμενη απειλή της εξαφάνισης είναι θεμελιώδεις για την εμπειρία του “Umbrella Academy”, αλλά όλα αυτά είναι ελαφρώς περιορισμένα εδώ. Το πεδίο εφαρμογής της σεζόν είναι περιορισμένο και οι ρυθμίσεις πιο εμφανώς περιορισμένες – υποδηλώνοντας ότι ο προϋπολογισμός δεν ήταν εκεί για περισσότερα.
Η σειρά βασίζεται στα γνωστά της μονοπάτια, προσφέρει την ίδια αγωνία, βασίζεται στο ίδιο στυλ και σίγουρα αν παρακολουθούσατε τη σειρά θα σας λείψει. Εμένα πάντως σίγουρα!