Netflix: Οι καλύτερες σειρές μυστηρίου που παίζουν με το μυαλό σου

POP UP TEAM
/
21 Μαΐου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ιστορίες που παίζουν με το μυαλό μας.

Μετα-αποκαλυπτικά γεγονότα, ειδεχθείς δολοφονίες, αμνησιακοί δολοφόνοι, απαγωγές παιδιών, ταξίδια στον χωροχρόνο, επικίνδυνα κυβερνητικά πειράματα. Το Netflix γνωρίζει πολύ καλά ότι αρκεί μία μικρή δόση μυστηρίου για να κάνει λίγο που ενδιαφέρουσα τη ζωή μας και δη την τηλεοπτική.

Οι ακόλουθες σειρές αποτελούν ό,τι καλύτερο θα βρεις αυτή τη στιγμή στην κατηγορία μυστηρίου.

The Sinner

2 σεζόν, 16 επεισόδια

Ανθολογική σειρά μυστηρίου σε παραγωγή της Jessica Biel με την ίδια να κρατά και ρόλο πρωταγωνίστριας στην 1η σεζόν, που βασιζόταν στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Petra Hammesfahr και η αλήθεια είναι ότι απέσπασε εξαιρετικές κριτικές συγκριτικά με την 2η. Στον 1ο κύκλο, βλέπουμε τον ντετέκτιβ Harry Ambrose να προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω την δραματική ιστορία μίας γυναίκας που δολοφόνησε έναν άντρα εν ψυχρώ, φαινομενικά χωρίς κανένα λόγο.

IMDB: 8

Mindhunter

2 σεζόν, 19 επεισόδια

Από τις πιο ενδιαφέρουσες και ποιοτικές σειρές του Netflix, για την ακρίβεια από τα highlights shows -ευφυές σενάριο, ατμοσφαιρική σκηνοθεσία- στην ιστορία της πλατφόρμας, που φέρει μάλιστα την υπογραφή του David Fincher, αλλά και από τα πιο υποτιμημένα, μιας και πρόσφατα έγινε γνωστό ότι ακυρώθηκε επ’ αόριστον, λόγω του περιορισμένου χρόνου του σκηνοθέτη. Το Mindhunter είναι ένα μάθημα αμερικανικής εγκληματολογικής ιστορίας, όπου μαθαίνουμε ουσιαστικά πώς γεννήθηκε ο όρος του serial killer μέσα από τις προσπάθειες δύο πρακτόρων της Μονάδας Συμπεριφορικών Επιστημών του FBI να καταδυθούν στο μυαλό των πιο διαβόητων εγκληματιών στην ιστορία της Αμερικής.

IMDB: 8,6

Dark

2 σεζόν, 22 επεισόδια

Μπόλικα ταξίδια στον χωροχρόνο, σκουληκότρυπες, μαθηματικές εξισώσεις. Συνηθίζουν να το χαρακτηρίζουν ως τη γερμανική εκδοχή του Stranger Things ή, πιο ορθά, την ενήλικη εκδοχή του. Χαρακτηρισμοί που σίγουρα αδικούν το μεταφυσικό διαμαντάκι των Baran bo Odar και Jantje Friese, που αποτέλεσε την πρώτη γερμανική παραγωγή του Netflix. Η ιστορία του διαδραματίζεται στη βιομηχανική πόλη του Βίντεν, όπου την ώρα που το πυρηνικό εργοστάσιο που έδινε δουλειά στο μεγαλύτερο μέρος του ντόπιου πληθυσμού ετοιμάζεται να κλείσει, η μυστηριώδης εξαφάνιση δύο εφήβων διαταράσσει την ήρεμη ζωή της κοινωνίας.

IMDB: 8,7

Stranger Things

3 σεζόν, 25 επεισόδια

Και από τον γερμανικό μεταφυσικό τρόμο και το σκοτεινό Βίντεν περνάμε στους δρόμους της φανταστικής πόλης Χόκινς στην Ιντιάνα των ΗΠΑ και στα νοσταλγικά 80s, όπου συμβαίνουν εξίσου απίστευτες καταστάσεις με παιδιά–πειραματόζωα, ταξίδια στο χρόνο, απόκοσμα πλάσματα, τηλεμεταφορά, τηλεκίνηση και απαγωγές. Η τηλεοπτική σειρά των Duffer Brothers, Stranger Things, μας έκανε να βυθιστούμε στον αδιανόητα παράλογα κόσμο της, αλλά και να θυμηθούμε ξανά τις ταινίες των παιδικών μας χρόνων -Goonies και Ε.Τ.-, τόσο με τις πολύ καλές ερμηνείες των μικρών πρωταγωνιστών της, όσο και με την αναπαράσταση από αισθητικής, μουσικής και ενδυματολογικής άποψης της θρυλικής εκείνης δεκαετίας.

IMDB: 8,8

Sherlock

4 σεζόν, 13 επεισόδια

Η καλύτερη τηλεοπτική διασκευή του “Σέρλοκ Χολμς” του Arthur Conan Doyle, αλλά και ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια η μικρή οθόνη στο είδος του μυστηρίου. Η βρετανική σειρά, παραγωγής του BBC One, που ξεκίνησε το 2010 και ολοκληρώθηκε το 2017, αποτελεί δημιουργία του Steven Moffat, ο οποίος ανανέωσε αριστουργηματικά τον κλασικό μύθο φέρνοντάς τον στον 21ο αιώνα. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Sherlock και Watson υποδύονται οι Benedict Cumberbatch και Martin Freeman, αντιστοίχως.

IMDB: 9,1

 Κλείνουμε με μία πρόσφατη mystery άφιξη στο Netflix, σε περίπτωση που θέλεις να δεις ό,τι πιο “φρέσκο” κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα και περιστρέφεται γύρω από το είδος του τρόμου και του μυστηρίου.

Into the night

 1 σεζόν, 6 επεισόδια

Πρόκειται για την πρώτη βελγικής παραγωγής σειρά του Netflix, η υπόθεση της οποίας -βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Πολωνού συγγραφέα μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας, Jacek Dukaj- φλερτάρει με την Αποκάλυψη και το τέλος του Κόσμου. Εστιάζει σε ένα καταστροφικό κοσμικό γεγονός που χτυπά τον πλανήτη Γη, με τις ακτίνες του ηλίου να σκοτώνουν κάθε έμβιο οργανισμό. Μοναδικοί επιζώντες είναι οι λιγοστοί επιβάτες και το πλήρωμα ενός αεροπλάνου που ταξιδεύουν μες στη νύχτα προκειμένου να αποφύγουν την ανατολή του ήλιου και να επιβιώσουν.

IMDB: 7,2

 

Με πληροφορίες από esquire

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved