Netflix: 8 συναρπαστικές σειρές από τη Γαλλία και το Βέλγιο

POP UP TEAM
/
4 Ιουνίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

8 συναρπαστικές αστυνομικές σειρές και ψυχολογικά θρίλερ από τη Γαλλία και το Βέλγιο για ατελείωτο binge watching.

H πανδημία και το lockdown μας κράτησαν για δύο μήνες μέσα στα σπίτια μας και μέσα σε όλα, είχαμε την ευκαιρία να δούμε κάποιες σειρές παραπάνω. Τι κάποιες; Ίσως παραπάνω από κάποιες, είναι η αλήθεια. Με τον κόσμο αυτό το διάστημα να βγαίνει περισσότερο έξω, ίσως αρχίσει να επιλέγει πιο αυστηρά τους τίτλους που θα δει.

Αφού ασχοληθήκαμε εκτενώς με τις «Nordic Noir» αστυνομικές σειρές και ψυχολογικά θρίλερ από τις χώρες της Σκανδιναβίας (Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ισλανδία, Φιλανδία) και τη Μεγάλη Βρετανία, σειρά παίρνουν οι σειρές από τη Γαλλία και το Βέλγιο που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει αυτή τη στιγμή στο Netflix στην Ελλάδα. Μπορεί η Γαλλία να έχει μεγάλη παράδοση στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το «μικρό» και γαλλόφωνο – σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού του – Βέλγιο, μία από τις νέες ευρωπαϊκές δυνάμεις στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο

Απάνθρωποι Πόροι (1 σεζόν, 2020)

apanthropor1

Ο Αλέν Ντελάμπρ (Ερίκ Καντονά), άνεργος στα 57, δελεάζεται από μία καλή θέση εργασίας. Τα βρίσκει όμως σκούρα, όταν συνειδητοποιεί ότι είναι πιόνι σε ένα σκληρό επιχειρηματικό παιχνίδι. Σε λίγο θα ξεσπάσει η δική του οργή. Και κάπως έτσι, ο «βασιλιάς» Έρικ Καντονά, μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πρωταγωνιστεί σε μία τηλεοπτική σειρά που «σκίζει» στη Γαλλία και βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες θέσεις και στο ελληνικό TOP 10 του Netflix. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερίκ Καντονά ασχολείται με την υποκριτική, έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές άλλες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές στο παρελθόν. Εδώ, σε άλλον ένα αντισυμβατικό, όπως ακριβώς είναι ο ίδιος και στη ζωή του. Μία σεζόν, έξι επεισόδια

Μέσα στη Νύχτα (1 σεζόν, 2020)

mesastiixta

Επιβάτες και πλήρωμα σε μία νυχτερινή πτήση που δέχτηκε αεροπειρατεία βιάζονται να προλάβουν τον ήλιο καθώς ένα μυστηριώδες συμπαντικό γεγονός καταστρέφει τον κόσμο. Ίσως η σειρά που συζητήθηκε όσο καμία άλλη τις τελευταίες βδομάδες και η πρώτη παραγωγή του Netflix που έρχεται από το Βέλγιο (υπάρχουν και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες βελγικές σειρές στη «βιβλιοθήκη» του Netflix, όπως θα διαβάσετε στο αφιέρωμα). «Έπαιζε» μαζί με το «The Last Dance» και τον Μάικλ Τζόρνταν στην πρώτη και δεύτερη θέση προτίμησης στο Netflix στην Ελλάδα και πραγματικά απορούμε πώς δημιουργήθηκε τόσο hype γύρω της. Όχι ότι δεν αξίζει να την δείτε, το αντίθετο, σε κρατάει σε διαρκή αγωνία και εγρήγορση. Ίσως οι Έλληνες τηλεθεατές του Netflix, έχουν τελικά μία ιδιαίτερα προτίμηση σε ευρωπαϊκές παραγωγές, κάτι που δεν το λες και κακό.

13 Εντολές (1 σεζόν, 2018)

edoles

Στο Βέλγιο, μια ζόρικη ντετέκτιβ κι ένας κατεστραμμένος ελίτ αστυνομικός καταδιώκουν έναν κατά συρροή δολοφόνο που εμπνέεται από τις Δέκα Εντολές και λατρεύει την εξεζητημένη βία. Ίσως η πιο συναρπαστική σειρά του αφιερώματος, μας έρχεται πάλι από το σκοτεινό και «μουντό» Βέλγιο. Μπορεί η υπόθεση να θυμίζει την ταινία «Se7en» με τον Μπραντ Πιτ και τον Μόργκαν Φριμαν, με όλες αυτές τις βιβλικές αναφορές, αλλά οι βελγικές «13 Εντολές» είναι αυθεντικές, τρομακτικές και «μπαίνουν» βαθιά στην ψυχοσύνθεση του κάθε πρωταγωνιστή. Ο κάθε πρωταγωνιστής έχει να αντιμετωπίσει τους δικούς του προσωπικούς δαίμονες. Μοναδικό το δίδυμο του αστυνομικού λίγο πριν τη σύνταξη και της νεότερης ντετέκτιβ, Ντιρκ Βαν Ντικ και Μαρί Βινκ. 13 επεισόδια που «φεύγουν» γρήγορα, χωρίς να το καταλάβεις

Το Σαλέ (1 σεζόν, 2018)

sale

Μια ομάδα φίλων που βρίσκεται σε ένα απομακρυσμένο σαλέ στις Γαλλικές Άλπεις πέφτει σε μία θανάσιμη παγίδα, καθώς βγαίνει στο φως ένα σκοτεινό μυστικό του παρελθόντος. Τα πάντα ανατρέπονται στη ζωή των φίλων που ξαφνικά βρίσκονται εγκλωβισμένοι γύρω από το σαλέ, χωρίς διέξοδο και έναν άγνωστο δολοφόνο να παραμονεύει. Μέσα από φλας μπακ στο παρελθόν και το 1997, μαθαίνουμε περισσότερα για τη ζωή των επισκεπτών και τι τελικά τους οδήγησε, 20 χρόνια αργότερα, στο σαλέ. Ένα από τα γερά θρίλερ αυτού του αφιερώματος, ιδανικό για binge watching μέσα σε ένα σαββατοκύριακο. Η σειρά «Το Σαλέ» ανέβηκε στο Netflix πριν από ακριβώς δύο χρόνια και στόμα με στόμα έχει αποκτήσει τη δική της φήμη ανάμεσα στους Έλληνες τηλεθεατές.

Μυστήριο Υπό το Μηδέν (1 σεζόν, 2017)

mistiriouptomiden

Ένα φρικτό εύρημα σε μια κορφή των Πυρηναίων οδηγεί τον ντετέκτιβ Μαρτέν Σερβάζ σε έναν διαστροφικό «χορό» με έναν κατά συρροή δολοφόνο. Καθαρόαιμο και «παγωμένο» θρίλερ που εξελίσσεται στα γαλλικά Πυρηναία όρη, μαζί με τις «13 Εντολές» είναι από τις κορυφαίες δικές μας προτάσεις σε αυτό το αφιέρωμα. Μυστήριο, noir ατμόσφαιρα, χιόνι, ανατροπές, όλο και πιο κοντά στο αγαπημένο μας «Nordic Noir» είδος που μας έρχεται από τις χώρες της Σκανδιναβίας, αλλά με ένα ολόδικό το «γαλλικό άγγιγμα». Το πρώτο επεισόδιο αυτής της μίνι σειράς έξι επεισοδίων το παρακολούθησαν κοντά στα 5 εκατομμύρια τηλεθεατές στο γαλλικό κανάλι M6 το 2017, μία από τις πιο επιτυχημένες πρεμιέρες σειράς της δεκαετίας στη Γαλλία.

Σήμα Μηδέν (2 σεζόν, 2017-2019)

simamiden

Σε μια απομακρυσμένη πόλη κοντά στο δάσος, μία αστυνόμος και ένας καινούργιος εισαγγελέας ερευνούν μια σειρά φρικτών εγκλημάτων και περίεργων φαινομένων. Μεταφερόμαστε ξανά σε κάποιο δάσος, αυτή τη φορά μέσα από μία γαλλοβελγική συμπαραγωγή που τολμάει να «παίξει» και με το υπερφυσικό στοιχείο ή να το υπονοεί. Σίγουρα υπερβολικό, αλλά κάποιοι χαρακτήρισαν τη σειρά σαν το γαλλικό «Twin Peaks», με την πρώτη σεζόν του «Σήμα Μηδέν» να κάνει μεγάλα νούμερα τηλεθέασης στη Γαλλία (πριν μπει στη «βιβλιοθήκη» του Netflix). Δύο σεζόν και 16 ωριαία επεισόδια που βλέπονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ανάμεσα στους κύριους πρωταγωνιστές και ο φοβερός Λορέν Καπελούτο που παίζει και στη σειρά «Μέσα στη Νύχτα».

Στο Δάσος (1 σεζόν, 2017)

dasos

Οι Αρδέννες είναι ένας γαλλικός νομός στα βορειοανατολικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο. Μετά την εξαφάνιση μίας κοπέλας από ένα χωριό κοντά στο δάσος των Αρδεννών, η τοπική αστυνομία και μια ταραγμένη δασκάλα φέρνουν στο φως μία σειρά από δυσάρεστα μυστικά. Νέοι φόνοι έρχονται στην επιφάνεια για να ταράξουν για άλλη μία φορά το χωριό. Το «Δάσος» καταφέρνει να «πιάσει» την ατμόσφαιρα ενός μικρού χωριού, εκεί που όλοι γνωρίζονται και όλοι κρύβουν μυστικά. Το σκοτεινό δάσος μοιάζει απειλητικό για όλους. Μαζί με το «Σαλέ», άλλη μία μίνι σειρά – μίας σεζόν – με την πλοκή να εξελίσσεται γύρω από ένα δάσος και ένα χωριό, μέρη από τα οποία δύσκολα μπορείς να αποδράσεις.

Ο Μάντης (1 σεζόν, 2017)

madis

Χρόνια μετά τη σύλληψή της, μία σίριαλ κίλερ θέλει να βοηθήσει στην επίλυση μιας σειράς παρόμοιων φόνων σε συνεργασία με το γιο της, που είναι τώρα αστυνομικός. Ποιος είναι ο μιμητής δολοφόνος που εμφανίστηκε ξαφνικά; Tο όλο αρχικό στόρι της γαλλικής σειράς «Ο Μάντης» (όπου «μάντης», το κομψό αλλά συνάμα επιθετικό και σαρκοβόρο έντομο) είναι σίγουρα «τραβηγμένο» από το μαλλιά. Θα μπορούσε να φέρει στο μυαλό κάποιων εικόνες από την ταινία «Η Σιωπή των Αμνών» αλλά κάπου χάνεται στο δρόμο, σε σημείο να λες «ε δεν γίνονται αυτά». Αν πάντως ψάχνετε για γερό ευρωπαϊκό θρίλερ με ανατροπές, με πρωταγωνίστρια τη διάσημη Καρόλ Μπουκέ («Το Σκοτεινό Αντικείμενο του Πόθου», «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Για τα μάτια σου μόνο»), τα έξι επεισόδια του «Μάντη» θα σας ικανοποιήσουν και με το παραπάνω.

 

Mε πληροφορίες από AthensVoice

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved