Την Πέμπτη που μας πέρασε 4 Ιουλίου, το Netflix παρουσίασε τον ολοκαίνουριο, τρίτο κύκλο της πολυαγαπημένης σειράς Stranger Things.

Το φανταστικό θρίλερ εποχής, που μας μεταφέρει στον χρωματιστό κόσμο της δεκαετίας του ’80, έβγαλε στο Netflix τα ολοκαίνουρια επεισόδια του τρίτου κύκλου. To Stranger Things και οι νεαροί πρωταγωνιστές του, καλούνται να αντιμετωπίσουν την ύψιστη απειλή και ένα φινάλε που έκανε πολλούς στα social media να ξεσπάσουν σε κλάματα.

stranger things season 3 2

Η ιστορία μας μεταφέρει ένα χρόνο μετά τα γεγονότα της 2ης σεζόν και συγκεκριμένα μέσα στην περίοδο του καλοκαιριού του 1985. Οι ήρωές μας περνάνε ξέγνοιαστα τις ημέρες τους, πηγαίνοντας στη πισίνα και κάνοντας βόλτες στο ολοκαίνουργιο εμπορικό κέντρο της πόλης. Όμως το κακό παραμονεύει ακριβώς κάτω από την επιφάνεια.

Η Eleven μαζί με τους Dustin, Mike, Will, Lucas και Max θα πρέπει να νικήσουν το Mind Flayer, που έχει βρει οικοδεσπότη στο σώμα του Bill, του αδερφού της Max. Μόνο που αυτή τη φορά ο κίνδυνος είναι τόσο μεγάλος που μπλέκεται κανονικά ο στρατός, εν μέσω του ψυχροπολεμικού κλίματος με τη Σοβιετική Ένωση και η μάχη για τη σωτηρία του κόσμου θα δοθεί στη μικρή -πρώην- φιλήσυχη πόλη του Hawkins.

Στο cast της σειράς συναντάμε τους: Winona Ryder ως Joyce Byers, David Harbour ως Chief Jim Hopper, Finn Wolfhard ως Mike Wheeler, Noah Schnapp ως Will Byers, Caleb McLaughlin ως Lucas Sinclair, Gaten Matarazzo ως Dustin Henderson, Cara Buono ως Karen Wheeler, Natalia Dyer ως Nancy Wheeler, Charlie Heaton ως Jonathan Byers, Joe Keery ως Steve Harrington, Dacre Montgomery ως Billy, Sadie Sink ως Max, Maya Thurman-Hawke ως Robin, Jake Busey ως Bruce, Francesca Reale ως Heather και ο Cary Elwes ως ο Δήμαρχος Kline.

stranger things season 3 watch online 1943305

Ας θυμηθούμε όμως πού μας άφησε η δεύτερη σεζόν και θα είμαστε 100% έτοιμοι για τα νέα επεισόδια που ήρθαν και θα μας κλείσουν στο σπίτι για τις επόμενες μέρες.

Το τελευταίο επεισόδιο των Stranger Things 2, με τίτλο «Η Πύλη», μας άφησε με ένα ικανοποιητικό κλείσιμο με λίγα μόνο αναπάντητα ερωτήματα να αιωρούνται σχετικά με τον κόσμο του Πάνω-Κάτω.

Μετά από μία μεγάλη μάχη με το Mind Flayer, η Έντεκα με τη βοήθεια του Χόπερ, της Τζόις και των υπολοίπων της παρέας χρησιμοποίησε την ικανότητά της στην τηλεκίνηση για να κλείσει με επιτυχία την πύλη που δημιούργησε το εργαστήριο Hawkinks που συνέδεε τη Γη με τον Πάνω- Κάτω κόσμο.

Πιθανώς αυτό σημαίνει ότι το Τέρας -Σκιά, τα ψαλίδια του, που ονομάζονται demodogs (??), και οτιδήποτε άλλο τρομοκρατεί το μυστηριώδες βασίλειο, τώρα βρίσκεται κλειδωμένο με ασφάλεια, στην εναλλακτική πραγματικότητα.

Άλλα φτάνοντας στο τέλος του επεισοδίου, που μας δείχνει το Mind Flayer να αιωρείται πάνω από το Λύκειο Hawkins του πραγματικού κόσμου, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν καταστράφηκε εντελώς.

Σε αντίθεση με τον Demogorgon της πρώτης σεζόν, το Mind Flayer έχει φύγει για τώρα – αλλά όχι για τα καλά. Μείνετε προσεκτικοί.

Το κλείσιμο της πύλης συνέπεσε με την ανάκαμψη του Γουίλ – σε αυτό συνέβαλε βέβαια εν μέρει και η απόφαση της μητέρας του να τον «ψήσουν» σε κάποια μέρη του σώματος ζωντανό. (Κοίτα, μπορεί να μην αρέσει η ζέστη στο Mind Flayer, αλλά δεν είμαστε και φαν του να βλέπουμε παιδιά να γίνονται μπάρμπεκιου!)

Ευτυχώς ο Γουίλ απέκτησε μία ήπια αφυδάτωση και κατά τ’ άλλα τη γλίτωσε!

27 will byers stranger things.w700.h700

Κατά την «κατάληψη» του πλάσματος στο σώμα του Γουίλ, μάθαμε ότι όταν κάποιος μεταφέρεται στον Πάνω-Κάτω κόσμο, μπορεί να μολυνθεί ψυχικά από το Mind Flayer και κατά συνέπεια να εκτελεί διαταγές του στη Γη. Έτσι ο Γουίλ, άθελά του, παρέσυρε όλους αυτούς τους στρατιώτες σε παγίδα στην τελευταία σεζόν.

Πολλοί ίσως να θυμούνται όμως ότι ο Γουίλ κατάφερε να επικοινωνεί με τους φίλους και την οικογένειά του χρησιμοποιώντας Κώδικα Μορς, ώστε να μην γίνονται αντιληπτά όσα λέει από το πλάσμα που τον διακατέχει.