«Ο Αθώος»: Η ισπανική σειρά θρίλερ που βρίσκεται στην κορυφή του Netflix στην Ελλάδα

POP UP TEAM
/
12 Μαΐου, 2021

Με πρωταγωνιστή τον Μάριο Κάσας από τον «Αόρατο Επισκέπτη», η νέα σειρά μυστηρίου του Netflix είναι ένα σκοτεινό παζλ που αναζητά λύσεις.

Με κάποιο δισταγμό και καθυστέρηση ξεκίνησα να παρακολουθώ τη νέα ισπανική αστυνομική σειρά μυστηρίου «Ο Αθώος» («El Inocente») στο Netflix. Λίγο ο καλός καιρός που μας καλεί να περνάμε περισσότερο χρόνο έξω, λίγο η ποσότητα –έναντι της ποιότητας- και οι τόσες νέες ταινίες και σειρές από τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου που δεν προλαβαίνεις να «καταναλώσεις» και να ευχαριστηθείς όπως πρέπει, «Ο Αθώος» μπήκε στη «λίστα αναμονής». Αυτό που με οδήγησε να δω τη νέα αυτή σειρά, χωρίς να έχω προλάβει να διαβάσω σχόλια στα social media ή κριτικές, ήταν ένας λόγος και δεν το μετάνιωσα: ο αμερικανός συγγραφέας Χάρλαν Κομπέν, με τη σειρά να είναι η τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος.

Αν βάλεις στην εξίσωση και τον ηθοποιό Μάριο Κάσας, πρωταγωνιστής σε αγαπημένες στο ελληνικό κοινό ταινίες όπως «Ο Αόρατος Επισκέπτης», «Το Μπαρ» και «Ο Ένοικος», η απόφαση τελικά δεν ήταν τόσο δύσκολη. Οι Ισπανοί φαίνεται ότι έχουν βρει το «τηλεοπτικό μας κουμπί» και εμείς ακόμα συζητάμε για την πρώτη ελληνική σειρά που θα μπει στους καταλόγους της παγκόσμιας streaming πλατφόρμας. 

Το ίδιο «τηλεοπτικό κουμπί» έχει βρει και ο αμερικανός συγγραφέας Χάρλαν Κομπέν που πριν λίγα χρόνια υπέγραψε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων με το Netflix για τη μεταφορά 14 βιβλίων του στην τηλεόραση. Η επιτυχία του βρετανικού δράματος-θρίλερ «Ασφαλείς» («Safe») με τον Μάικλ Κ. Χολ («Dexter») το 2018 άνοιξε την όρεξη με της μεγάλης streaming πλατφόρμας και έτσι «έδεσε» τον Κομπέν. Μαζί με τον «Αθώο», πέρσι απολαύσαμε και τις σειρές «Ο Ξένος» και την πολωνική «Τα Δάση», μέσα από βιβλία του αμερικανού συγγραφέα βιβλίων θρίλερ και μυστηρίου. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στάδιο των γυρισμάτων άλλες δύο σειρές από βιβλία του Κομπέν, η βρετανική «Stay Close» και η γαλλική «Gone for Good».

Τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν τα βιβλία του Κομπέν τα βρίσκουμε και στις τηλεοπτικές μεταφορές. Αργό και μεθοδικό χτίσιμο πλοκής, καλοδουλεμένοι «τρισδιάστατοι» χαρακτήρες με βάθος, αποκαλύψεις για το παρελθόν τους, όλα αυτά μαζεύονται για ένα καταιγιστικό τέλος γεμάτο εκπλήξεις, ανατροπές και λύτρωση.  

Κάπως έτσι, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τελευταίο επεισόδιο για να δούμε αν ο «αθώος» είναι όντως «αθώος» ή κρύβεται κάτι άλλο. Ένα βράδυ, ο Ματ (Μάριο Κάσας) προσπάθησε χωρίς δόλο να σταματήσει έναν καβγά που έληξε με έναν φόνο. Σήμερα, μετά από εννέα χρόνια, προσπαθεί να κάνει νέα αρχή με τη γυναίκα του, την Ολίβια.

Με αφορμή ένα σοκαριστικό τηλεφώνημα από το κινητό της Ολίβια, που βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι, ο Ματ αναστατώνεται και ξεκινά έναν ξέφρενο αγώνα για να ανακαλύψει την αλήθεια. Η αθωότητά του θα τεθεί ξανά υπό αμφισβήτηση, αυτήν τη φορά από τη Λορένα, μια επιθεωρήτρια της αστυνομίας που ερευνά μια υπόθεση αυτοκτονίας.

The Innocent netflix harlan coben book 1429225

Στα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς, από τα συνολικά οκτώ, βλέπουμε τη ζωή του Ματ να αλλάζει δραματικά αφού σκοτώνει κατά λάθος έναν άνδρα, τη φυλάκισή του για τέσσερα χρόνια και τα χρόνια εκτός φυλακής που προσπαθεί να βρει τη γαλήνη. Μία γαλήνη που θα διακοπεί απότομα από μία σειρά αποκαλύψεις και γεγονότα. Όσα χρόνια και αν περάσουν, κάποιοι δεν ξεχνούν.

Στο δεύτερο επεισόδιο μαθαίνουμε περισσότερα για την επιθεωρήτρια Λορένα που ερευνά την υπόθεση αυτοκτονίας μίας μοναχής σε Καθολικό ορφανοτροφείο. Πώς σχετίζεται αυτή η αυτοκτονία με τον Ματ;

  

Διαβάστε περισσότερα στο Athensvoice.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved