1 στις 2 γυναίκες χάνουν το ενδιαφέρον τους για σεξ

POP UP TEAM
/
26 Απριλίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό portal του βρετανικού BMC Public Health και στην οποία πήραν μέρος 12.132 Βρετανούς και Βρετανίδες η λίμπιντο και η διάθεση για σεξ για τις γυναίκες δεν διανύει την καλύτερη εποχή τους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα περίπου το 34% των γυναικών παραδέχθηκαν ότι δεν ήθελαν να κάνουν σεξ.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα οι γυναίκες παραδέχτηκαν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να φτάσουν σε ερωτική διέγερση, στους οργασμούς και στην ίδια την απόλαυση του σεξ. Ενώ, το ακόμη πιο στενάχωρο είναι ότι το 47,5% θεωρήθηκε πως είχε «κακή σεξουαλική υγεία», στην οποία περιλαμβάνονται τόσο οι συναισθηματικές εμπειρίες όσο και τα σωματικά προβλήματα ή οι ασθένειες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες ήταν μόλις 17%.

Επίσης εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες που κατατάχθηκαν στην κατηγορία «χαμηλού ενδιαφέροντος» για το σεξ (80%) ήταν παντρεμένοι ή ζούσαν μαζί με τον/τη σύντροφό τους.

«Η μειωμένη ερωτική επιθυμία έχει αναγνωριστεί σε πολλές μελέτες ως το πιο συχνό σεξουαλικό πρόβλημα των γυναικών και έχει συνδεθεί με παράγοντες της σχέσης όπως η χαμηλή συναισθηματική εγγύτητα και η δυσκολία στην επικοινωνία γύρω από το σεξ. Παρατηρούμε, επίσης, ότι οι ομάδες με κακή σεξουαλική υγεία έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, όπως το ότι είναι πιο πιθανό να ξεκίνησαν να κάνουν σεξ πριν τα 16 και ότι έχουν βιώσει κατάθλιψη και κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών», εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας Δρ. Alison Parkes.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved