Ο σύντροφός μου κάνει like σε φωτογραφίες άλλων γυναικών στα social media – Να ανησυχήσω;

POP UP TEAM
/
12 Μαΐου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα social media έχουν αλλάξει τον τρόπο που κάνουμε σχέσεις. Παρόλο που είναι πιο εύκολο από ποτέ να μείνεις σε επαφή με ένα νέο ερωτικό ενδιαφέρον, υπάρχει ένα μειονέκτημα: Είναι επίσης ευκολότερο για το ερωτικό ενδιαφέρον να παραμείνει σε επαφή με όλους τους άλλους. Ωραίο; Εάν ο νέος σας καλός, είναι εξαιρετικά ενεργός στο διαδίκτυο, ίσως να αναρωτηθείς κάποια στιγμή: Είναι κακό αν ο καλός μου κάνει like σε φωτογραφίες άλλων γυναικών στο Instagram ή στο Facebook;

Καλώς ήρθες στη νέα εποχή των σχέσεων. Έχεις ακούσει ότι μπορεί να είναι ένας διαρκής αγώνας; Εννοούμε, ότι ακόμα κι αν είναι γενικά εντάξει για τη σχέση σου να κάνει like στις φωτογραφίες άλλων γυναικών στο διαδίκτυο, τι γίνεται με τις φωτογραφίες της πρώην του; Ή χειρότερα, τις φωτογραφίες της πρώην του με μπικίνι; Φρικάρεις; Λογικό!

«Τα social media είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρηθεί η αίσθηση της σύνδεσης, αλλά κάθε άτομο κάνει μια σχέση με διαφορετικές ανάγκες για επαφή, δέσμευση και οικειότητα», λέει στο Womenshealthmag η Jane Greer, ειδική για σχέσεις από τη Νέα Υόρκη και συγγραφέας του What About Me? Stop Selfishness From Ruining Your Relationship. Για μερικούς ανθρώπους, ένα like είναι ακριβώς αυτό: ένα like. Αλλά είναι δύσκολο να καταλάβουμε εάν η αφοσίωση στα social media αντανακλά άλλες δεσμεύσεις. «Εκεί τα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά».

Ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύεις το διπλό πάτημα του καλού σου σε μια άλλη φωτογραφία εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το ποια είναι η γυναίκα και το πώς είναι η υπόλοιπη σχέση. Είναι μια από τις φίλες σου; Επειδή αυτό δεν μπορεί να είναι απαραίτητα κακό.

«Αυτή είναι μια επέκταση αυτού που βλέπει κάποιος συχνά, όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα σε μια σχέση, ένα ζευγάρι θα γίνει πολύ πιο χαλαρό μεταξύ του, αλλά θα κάνει ότι μπορεί για να εντυπωσιάσει ο ένας τους φίλους ή την οικογένεια του άλλου», λέει η Greer. Βασικά, δεν είναι πλέον στο αρχικό στάδιο όπου αισθάνεται ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να σε κερδίσει, γιατί πλέον ξέρει ότι είσαι αφοσιωμένη. Τώρα, έχει να κάνει με το ότι θέλει να πάρει στο πλευρό του τους ανθρώπους που αγαπάς περισσότερο και να είναι μέρος του κύκλου σου. Καλό είναι αυτό!

Αλλά πιθανότατα δεν είναι τόσο ωραίο αν είναι μια φωτογραφία της πρώην του ή μια φωτογραφία με μπικίνι κάποιας που δεν έχεις γνωρίσει ποτέ. Εάν παίρνεις αρκετή προσοχή στη σχέση σου και δεν χρησιμοποιεί τα likes του παρά μόνο για ένα super model, δεν χρειάζεται να ανησυχείς, λέει η Greer. Ακόμα κι αν κάνει like σε μια φωτογραφία κοριτσιού που είναι super model, να είσαι δίκαιη. Είναι πραγματικά ενεργός στα social media; Του αρέσει επίσης κάθε φωτογραφία αδερφού / γάτας / ταξιδιού στη ροή του;

Εάν εξακολουθείς να ζηλεύεις, το πρόβλημα μπορεί να είναι ότι δεν παίρνεις γενικά αρκετή προσοχή από αυτόν. «Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να του μιλήσεις για το τι θα ήθελες περισσότερο στη σχέση, όπως το να περάσετε χρόνο μαζί, αντί να προσπαθήσεις να ελέγξεις τη συμπεριφορά του», λέει η Greer. «Δεν χρειάζεται να του πεις τι να κάνει, αλλά να τον ενημερώσεις με ποιο τρόπο θα μπορούσε να σε κάνει να νιώσεις πιο ασφαλής».

Κατά γενικό κανόνα, δεν είναι ποτέ καλό να κατηγορείς χωρίς να προσπαθείς να χειριστείς το πραγματικό ζήτημα. Σε τελική ανάλυση, αν νομίζεις πραγματικά ότι σε απατά, πιθανώς το πιστεύεις για περισσότερους λόγους πέρα ​​από μια ανόητη φωτογραφία, σωστά;

Είναι μια άλλη ιστορία αν φαίνεται να αποσπάται όλη την ώρα με φωτογραφίες με μπικίνι ή όχι. Ένα από τα δύσκολα πράγματα με τα social media είναι πόσο εύκολα μπορούν να αρχίσουν να εισβάλλουν στον ιδιωτικό σου χρόνο, χάρη στην προσβασιμότητα τους. «Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται συνεχώς το Twitter ή άλλες μορφές κοινωνικών μέσων λόγω δουλειάς, αλλά μπορεί να είναι ενοχλητικό και να κάνει το άλλο άτομο να αισθάνεται ότι χάνεται η επαφή μεταξύ τους», λέει η Greer.

Για να αποφύγεις τέτοιου είδους καταστάσεις που προκαλούν ένταση μεταξύ των δυο σας, βρες λίγο χρόνο όταν κανένας από τους δύο σας δεν είναι στα τηλέφωνά του. «Πες του κάτι σαν “Το καταλαβαίνω ότι πρέπει να δώσεις προσοχή στο Twitter λόγω της δουλειάς, αλλά είναι δυνατόν να το κάνεις πριν αρχίσουμε να τρώμε και να το κρατήσεις κλειστό μέχρι να τελειώσουμε με το δείπνο; Μου αρέσει να περνάω αυτόν τον χρόνο μαζί σου”», συμβουλεύει η Greer. Δεν είναι πολύ γλυκό;

 

Με πληροφορίες από womenonly.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved