Η Bette Midler προτείνει στις γυναίκες στο Τέξας να απέχουν από το σεξ, εξαιτίας του νόμου για τις αμβλώσεις

POP UP TEAM
/
6 Σεπτεμβρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Η εμπμευσμένη από τη Λυσιστράτη, πρόταση της διάσημης ηθοποιού για τον αναχρονιστικό νόμο του Τέξας για τις αμβλώσεις.

Η Bette Midler έκανε το δικό της σχόλιο για τον αναχρονιστικό νόμο του Τέξας που απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά τις έξι εβδομάδες κύησης.

Η διάσημη ηθοποιός, σαν σύγχρονη Λυσιστράτη, πρότεινε στις γυναίκες στο Τέξας να απέχουν από το σεξ μέχρι το κονγκρέσο να τους δώσει το δικαίωμα ξανά να έχουν τον έλεγχο του σώματός τους.

Όπως έγραψε στο Twitter της “προτείνω σε όλες τις γυναίκες να αρνούνται να κάνουν σεξ με τους άντρες μέχρι να τους εγγυηθεί το Κονγκρέσο το δικαίωμα να επιλέγουν”.

Σύμφωνα με το νόμο που ισχύει στην πολιτεία του Τέξας από την 1η Σεπτεμβρίου, απαγορεύονται οι αμβλώσεις μετά την ανίχνευση χτύπου καρδιάς στο έμβρυο που συνήθως συμβαίνει στις 6 εβδομάδες.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν μάθει ότι είναι έγκυες στις 6 εβδομάδες κύησης ώστε να επιλέξουν τι θέλουν να κάνουν αλλά και τις στατιστικές που σημειώνουν ότι το 90% των αμβλώσεων γίνονται στις 6 εβδομάδες, ο νόμος είναι πέρα για πέρα αναχρονιστικός και παραβιάζει βασικά γυναικεία δικαιώματα. Ήδη πολλοί είναι εκείνοι που αντιδρούν στον νέο νόμο με κάποιους να σπαμάρουν τις εφαρμογές στις οποίες οι άνθρωποι μπορούν να καταγγείλουν μια παράνομη άμβλωση, ενώ και εταιρείες, όπως η Uber, δήλωσαν ότι θα πληρώνει τα δικαστικά έξοδα των οδηγών που θα βοηθούν γυναίκες μεταφέροντάς τις εκτός πολιτείας για να κάνουν άμβλωση.

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved