Η Drew Barrymore μιλάει για τα ταμπού της εμμηνόπαυσης

©Instagram/drewbarrymore
POP UP TEAM
/
19 Απριλίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Την προηγούμενη Τετάρτη, η Drew Barrymore κάθισε με την Oprah Winfrey, τη Maria Shriver, τη Dr. Sharone Malone, τη Dr. Heather Hirsch και τη Dr. Judith Joseph για το “The Menopause Talk” στο OprahDaily.com της Winfrey. Στο πάνελ, η Barrymore μίλησε σχετικά με το πώς η περιεμμηνόπαυση και η εμμηνόπαυση επηρέασαν την ερωτική ζωή της – και γιατί δίστασε να μιλήσει σε ένα πρόσφατο ραντεβού της για το πάνελ λόγω του τι μπορεί να σκεφτεί.

«Υπάρχει κάτι σε αυτό το στίγμα που δεν θέλω να νομίζεις ότι είμαι, κάτι σκονισμένο, παλιό, στεγνό. Αυτή δεν είναι η εικόνα που θέλω», περιγράφει η Barrymore.

 

Καθώς συχνά χαρακτηρίζεται ως «ανοιχτό βιβλίο», η διάσημη ηθοποιός συνειδητοποίησε ότι ο μόνος τρόπος να βάλει ένα τέλος στα ταμπού της εμμηνόπαυσης ήταν να συζητήσει με ειλικρίνεια για το πώς κυλά η ζωή με τα συμπτώματα της και να αποτελέσει πυλώνα για άλλες γυναίκες που βιώνουν τις ίδιες αλλαγές.

«Αισθάνομαι γεμάτη αυτοπεποίθηση κανονικά, και θέλω να είμαι αυτή που είμαι και να παρουσιάζω τον εαυτό μου. Αλλά εκείνη τη στιγμή, σκέφτηκα, πρέπει να πω αυτήν την ιστορία επειδή ήταν μια πραγματική εμπειρία και είμαι τόσο περήφανη που είμαι εδώ. Είμαι ένα ανοιχτό βιβλίο. Αλλά εκείνη τη στιγμή, είπα, “Δεν θέλω να πω τι είναι, γιατί ασχολούμαι με κάποιον που θέλω να με δει με έναν συγκεκριμένο τρόπο”», μοιράστηκε εκείνη.

Εκείνη τη στιγμή, όχι μόνο άλλαξε η άποψή της για το απαγορευμένο θέμα της εμμηνόπαυσης, αλλά την έκανε να αμφισβητήσει αν υπήρχε τρόπος να «επονομαστεί» ο όρος.

«Εάν ο Mark Zuckerberg μπόρεσε να μετονομάσει το Facebook σε Meta, ίσως μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς για την εμμηνόπαυση. Επειδή έχουμε τη λέξη men-o-pause (στα αγγλικά). Η παύση είναι μια φυσική στάση… σε έναν εραστή που το βρίσκει απωθητικό. Ενώ με κανέναν άλλο δεν μου φαίνεται αυτό το θέμα ταμπού», εξέφρασε η τηλεοπτική παρουσιάστρια. Και συνέχισε: «Είσαι ακριβώς αυτή η ξερή παλιά τσάντα όταν μιλάς για την εμμηνόπαυση. Και αυτή είναι η συζήτηση, το στίγμα που πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να το κάνουμε πιο αστείο, πιο σέξι και πιο ασφαλές».

Η ειλικρινής συζήτησή της για την περιεμμηνόπαυση βγαίνει στην επιφάνεια μόλις λίγες εβδομάδες αφότου η ηθοποιός βίωσε την πρώτη της «υπερθέρμανση» σε ένα επεισόδιο του The Drew Barrymore Show, ενώ έπαιρνε συνεντεύξεις με φίλους και συναδέλφους του rom-com, Jennifer Aniston και Adam Sandler. «Ζεσταίνομαι τόσο πολύ, νομίζω ότι έχω τις πρώτες μου εξάψεις εμμηνόπαυσης», είπε πριν βγάλει το μπλέιζερ της με ρίγες και αυτοσαρκαστεί. “Για πρώτη φορά, νομίζω ότι έχω το πρώτο μου hot flash. Ουάου!”, δήλωσε ενθουσιασμένη.

Η Aniston από τη δική της πλευρά, είπε χαριτολογώντας: «Ω, νιώθω τόσο τιμή». Στη συνέχεια η Barrymore πρόσθεσε: «Λυπάμαι πολύ, το νιώθεις αυτό; Ή ίσως είμαι τόσο ενθουσιασμένη». Οι δύο της καλεσμένοι άγγιξαν και τα δύο τα χέρια της για να νιώσουν την «εσωτερική της θερμότητα», όπως το έθεσε η Jennifer Anniston.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved