Πως ο David Bowie ενέπνευσε τα κοστούμια στην ταινία «Renfield» με τον Nicolas Cage

Copyright @Instagram renfieldmovie
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
19 Απριλίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Για να είναι επιτυχημένη η ερμηνεία του Nicolas Cage ως Δράκουλας στο Renfield, έπρεπε να τελειοποιηθεί η γκαρνταρόμπα του. Πρόσφατα, αποκαλύφθηκε ότι η εμφάνισή του εμπνεύστηκε από το ποπ ροκ είδωλο David Bowie. Η ταινία εξιστορεί την αποφασιστικότητα του βοηθού του Δράκουλα, Renfield, να δει τι κρύβεται πέρα από το κάστρο του αφέντη του και να εξερευνήσει τον κόσμο μακριά από τον «Πρίγκιπα του Σκότους».

Μιλώντας για τα κοστούμια της ταινίας, η σχεδιάστρια Lisa Lovaas είπε ότι υπήρχε κάποια επιρροή από τον David Bowie, λέγοντας στο Variety, «Μου άρεσε το μονόχρωμο στυλ αυτού του εμβληματικού κόκκινου κοστουμιού του από τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Μια τόσο τολμηρή και δυνατή εμφάνιση που νόμιζα ότι λειτούργησε καλά για τον Nic. Ήταν μια πολύ καλή επιλογή για την δραματική κορύφωση στο φινάλε».

Η Lovaas πρόσθεσε ότι ήθελε να παραμείνει πιστή στην ιστορία του Δράκουλα, αλλά ο Cage ενδιαφερόταν να δοκιμάσει διαφορετικές εμφανίσεις, συνεχίζοντας: «Είχα όλα τα είδη κοστουμιών για να δοκιμάσει ο Nicolas Cage, κάπες με γούνα, κάπες με στολίδια και ο Nic Cage ήταν 100% μέσα για όλα αυτά».

 

 

Εκτός από τον Nicolas Cage ως Δράκουλα, η Lovaas ανέφερε ότι πήγε σε διαφορετική κατεύθυνση για τον ίδιο τον βοηθό του Δράκουλα, Renfield του Nicholas Hoult, λέγοντας: «Υπάρχει ένα είδος αφέλειας και αθωότητας εκεί, που συνδέεται με τον χαρακτήρα του και την αίσθηση ελπίδας που έχει για το μέλλον. Και δεν υπάρχει τίποτα σαν τους παστέλ χρωματικούς συνδυασμούς που να τα αναδύει όλα αυτά».

 

 

Σε μια κριτική δύο αστέρων της ταινίας από το Far Out Magazine, ο Thomas Leatham είπε: «Αλλά, εκεί που οι ταινίες του Edgar Wright ήταν πραγματικά αστείες από την αρχή μέχρι το τέλος, το Renfield υποφέρει διότι εξαρτάται από την ερμηνεία του Nicolas Cage για να μεταφέρει το χιούμορ του».

http://www.youtube.com/watch?v=ICydLkeXq3w

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved