Πόσο αξίζει το δώρο που κάνει η Βασίλισσα Ελισάβετ στο προσωπικό της για τις γιορτές

POP UP TEAM
/
15 Δεκεμβρίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Δώρο μεν, οικονομικό δε, λαμβάνουν κάθε χρόνο οι υπάλληλοι του Buckingham από τα χέρια της Βασίλισσας Ελισάβετ. Οι υπάλληλοι του παλατιού είναι 620 τον αριθμό, και για τα δώρα τους η βασίλισσα ξοδεύει 30.000 λίρες για τα 620 δώρα που θα προσφέρει στους υπαλλήλους του. Δηλαδή κόστος για κάθε υπάλληλο 50 ευρώ….

Eνας πρώην βοηθός της βασίλισσας Ελισάβετ εξήγησε πως λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, τα οποία η βασίλισσα περνά με την οικογένειά της στο Σάντριγχαμ, το προσωπικό πηγαίνει σε ένα από τα δωμάτια στο παλάτι του Buckingham, για να λάβει τo δώρo του από την βασίλισσα.

«Κάνουν όλοι μια σειρά και περιμένουν να λάβουν ένα τυλιγμένο δώρο από την βασίλισσα- με την βασίλισσα Ελισάβετ να λέει μερικά λόγια στον καθένα εξ αυτών, όπως: ΄Σας ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθειά σας κατά την διάρκεια του έτους’ και στην συνέχεια, εύχεται Χαρούμενα Χριστούγεννα. 

Τι είναι τα δώρα

Τα δώρα είναι συνήθως ένα βιβλίο ή μια απλή κινέζικη πορσελάνη από το κατάστημα δώρων του παλατιού και τα περισσότερα χρόνια τους δίνει επίσης μια μικρή χριστουγεννιάτικη πουτίγκα σε ένα κουτί». 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, περίπου 1.500 χριστουγεννιάτικες πουτίγκες δίνονται κάθε χρόνο στους υπαλλήλους των παλατιών, στο προσωπικό του ταχυδρομείου και της αστυνομίας του παλατιού. Επρόκειτο για μία παράδοση που είχε ξεκινήσει ο παππούς της βασίλισσας Ελισάβετ, βασιλιάς Γεώργιος 5ος και συνέχισε και ο πατέρας της βασιλιάς Γεώργιος 6ος.

Εάν όμως κάποιο μέλος του προσωπικού δεν μπορεί να αφήσει τα καθήκοντά του την συγκεκριμένη ημέρα για να παραλάβει το δώρο του από την βασίλισσα Ελισάβετ, τότε το λαμβάνει στο σπίτι του μαζί με μία κάρτα από τον μονάρχη, την οποία υπογράφει τόσο η βασίλισσα Ελισάβετ όσο και ο πρίγκιπας Φίλιππος. 

Ο πρώην βοηθός υποστήριξε επίσης ότι η βασίλισσα Ελισάβετ συνήθιζε να απολαμβάνει τα προσωπικά ψώνια στο παλάτι του Μπάκιγχαμ πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά τώρα τα δώρα επιλέγονται μέσω διαδικτύου από το γραφείο του ιδιωτικού γραμματέα της μονάρχη. Τα επιλεγμένα καταστήματα – όπως τα Harrods και Fortnum & Mason – έστελναν «φορτηγά ολόκληρα γεμάτα με αντικείμενα για να επιλέξει η βασίλισσα Ελισάβετ» τα οποία τοποθετούνταν επάνω σε τραπέζια σε δύο δωμάτια στο παλάτι.

queen elizabeth

«Ήταν σαν να είχε το δικό της βασιλικό εμπορικό κατάστημα. Αλλά αυτό δεν γίνεται πλέον, είναι ένα από εκείνα τα πράγματα στα οποία δεν χρειάζεται να ξοδεύει την ενέργειά της η βασίλισσα Ελισάβετ» ισχυρίστηκε ο πρώην βοηθός της βασιλικής οικογένειας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ στέλνει επίσης 750 χριστουγεννιάτικες κάρτες – που συνήθως φέρουν μια οικογενειακή φωτογραφία – σε συγγενείς, φίλους και μέλη της βασιλικής οικίας και σε διάφορους εκπροσώπους της βρετανικής κοινοπολιτείας.

Την ίδια ώρα, ο δούκας του Εδιμβούργου, πρίγκιπας Φίλιππος στέλνει άλλες 200 κάρτες τα Χριστούγεννα σε διαφορετικά συνδικάτα και οργανώσεις

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved