Η ηθοποιός Judi Dench γράφει ιστορία ποζάροντας για το εξώφυλλο της Vogue στα 85 της

POP UP TEAM
/
6 Μαΐου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Η ηθοποιός Τζούντι Ντεντς έγραψε ιστορία ως το μεγαλύτερο σε ηλικία άτομο που έχει εμφανιστεί ποτέ σε εξώφυλλο της Vogue. 

Η 85χρονη ηθοποιός πόζαρε για τον φακό της βρετανικής έκδοσης. «Πριν η πανδημία κορωνοϊού θέσει τον κόσμο σε lockdown, ο Τζάιλς Χάτερσλεϊ (σ.σ δημοσιογράφος) την επισκέφτηκε στο σπίτι της στο Σάρεϊ, για να συζητήσουν τα πάντα, από την συνταξιοδότηση που δεν την σκέφτεται καν, μέχρι το γεγονός ότι αποτελεί “φαινόμενο” στα social media χωρίς να ασχολείται η ίδια με αυτά».

Η Ντεντς ποζάρει με ένα φλοράλ Dolce & Gabbana ενώ το διεισδυτικό βλέμμα της κοιτάζει απευθείας στη κάμερα, για το τεύχος Ιουνίου. 

Σε ένα άλλο στιγμιότυπο, που η Vogue μοιράστηκε στον επίσημο λογαριασμό στο Instagram, η Ντεντς είναι ντυμένη με ένα φόρεμα της La Collection και ένα σατέν τζάκετ Giorgio Armani.

«Μετά από έξι δεκαετίες στην σκηνή, είναι ασφαλές να πούμε πως η Τζούντι Ντεντς προσελκύει την αγάπη του κοινού σε “βιομηχανική κλίμακα”. Για το τεύχος Ιουνίου, η Ντεντς προσκάλεσε την βρετανική Vogue στο σπίτι της για να συζητήσουμε για την αγάπη και τον γάμο (έχει δεχτεί τέσσερις προτάσεις), την συλλογή της από βραβεία που διευρύνεται (μεταξύ των οποίων 11 BAFTA και ένα Oscar) και την παροδική ενασχόληση με την ραπ μουσική, στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας σε μια εποχή που το χρειαζόμαστε».

Η ίδια η Ντεντς συζητά για την προχωρημένη ηλικία, λέγοντας πως δεν υπάρχει τίποτα που να είναι ζηλευτό στα 85. «Δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν το σκέφτομαι. Δεν θέλω να το σκέφτομαι. Λένε ότι ηλικία είναι η στάση που κρατά κανείς. Είναι φρικτό». Είναι σαφές ότι η Ντεντς νοσταλγεί το παρελθόν που ήταν εντελώς ανεξάρτητη. Πριν λίγα χρόνια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την οδήγηση εξαιτίας της κακής πλέον όρασής της. «Είναι το πιο τρομερό σοκ για το σύστημα σου. Είναι τόσο φρικτό να εξαρτάσαι από άλλους ανθρώπους». 

Aυτή είναι η πρώτη φορά που η Ντεντς εμφανίζεται σε εξώφυλλο της Vogue. «Η φωτογράφιση σήμαινε πάρα πολλά για εκείνη», λέει η κόρη της, Φίντι Γουίλιαμς. «Η ηλικία, νομίζω, επηρεάζει πάρα πολύ το πώς νιώθει για τον εαυτό της και αυτό της έδωσε μια μικρή ώθηση αυτοπεποίθησης για να σκεφτεί “Ίσως είμαι ακόμα ΟΚ”».

«Βέβαια από την άλλη μεριά, όταν τελείωσε η φωτογράφιση επέστρεψε κυριολεκτικά πιστεύοντας πως είναι η Beyoncé», χαριτολογεί. 

Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε η Τζέιν Φόντα, που είχε εμφανιστεί στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue σε ηλικία 81 ετών. Η Αμερικανίδα ηθοποιός είχε εμφανιστεί στο τεύχος Απριλίου του 2019. 

Στη διεθνή έκδοση της Vogue, το ρεκόρ κατέχει η Λόρεν Χάτον. Το 76χρονο πλέον μοντέλο είχε ποζάρει σε ηλικία 74 ετών στον φωτογράφο Στίβεν Κλάιν που σχολίαζε για την σημασία το εξωφύλλου ότι δεν είναι μια απλή φωτογραφία.

«Ήθελα να αντικατοπτρίζει την εποχή μας, να προκαλέσει και να εμπνεύσει. Ένας βασικός λόγος που ήθελα να αναλάβω το εξώφυλλο ήταν για να μου δοθεί η δυνατότητα να αποτυπώσω πώς μπορεί να δείχνει μια γυναίκα άνω των 70 ετών. Για αυτό ενθουσιάστηκα με την φωτογράφιση της Λόρεν Χάτον που στα 73 της είναι ακόμα σέξι. Και αγκαλιάζει την ηλικία της. Δεν έχει κάνει καμία πλαστική στο πρόσωπο ή στο σώμα της».

Το τεύχος θα είναι διαθέσιμο για ψηφιακή αγορά στις 7 Μαΐου.

 

Πηγή: lifo.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved