Marilyn Monroe: Αυτή είναι η ρουτίνα περιποίησης προσώπου που ακολουθούσε η star

POP UP TEAM
/
6 Μαρτίου, 2021

H Marilyn Monroe είναι μία από τις λίγες star του παλιού Hollywood που η αίγλη τους κρατά μέχρι σήμερα. Περίπου έξι δεκαετίες μετά το θάνατό της, το μυστήριο γύρω από το τέλος της ζωή της συνεχίζει να αφήνει αναπάντητα ερωτήματα, ενώ λεπτομέρειες της καθημερινότητάς της αποκαλύπτονται διαρκώς.

Μόλις πριν λίγες μέρες, το Museum of Makeup της Νέας Υόρκης έφερε στο φως τη συνταγή που της είχε γράψει ο γιατρός της το 1959, επιτρέποντάς μας να μάθουμε για τη ρουτίνα ομορφιάς που μεταξύ άλλων την ανέδειξε σε μία από τις πιο εμβληματικές stars. Το σπάνιο έγγραφο αποκαλύπτει ποια skincare προϊόντα είχε η Marilyn στο boudoir της, σύμφωνα με τις προτάσεις του Ούγγρου δερματολόγου της, Dr. Erno Laszlo.

e8e4346ef12d40f1a80901730f3ffb03

Courtesy: Museum of Makeup

Η συνταγή, όπως φαίνεται παραπάνω, έχει συνταχθεί στις 17 Μαρτίου του 1959 για την Mrs. Marilyn Monroe Miller -σύζυγο του Αrthur Miller από το 1956 μέχρι το 1961. Πρώτο βήμα της πρωινής ρουτίνας περιποίησης προσώπου της ήταν ο καθαρισμός με ζεστό νερό και το σαπούνι Erno Lazlo Active Phelityl. Στη συνέχεια, με ένα κομμάτι βαμβάκι εφάρμοζε την τονωτική λοσιόν για μείωση της λιπαρότητας, Erno Laszlo Normalizer Shake-It, σε όλο της το πρόσωπο, εκτός από την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο προϊόν πρόκειται να ξαναλανσαριστεί στην αγορά με αφορμή τη συνεργασία του brand με το Μuseum of Makeup. Η ρουτίνα της ολοκληρωνόταν με την κρέμα ματιών, Erno Laszlo pHelitone και την πούδρα Duo-Phase Face Powder, την οποία εφάρμοζε σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό.

Celebrities Marilyn Monroe

Για επίσημες εκδηλώσεις, ο δερματολόγος τη συμβούλευε να απομακρύνει με ένα χαρτί την περιττή ποσότητα της τονωτικής λοσιόν από το πρόσωπό της, πριν εφαρμόσει την κρέμα ματιών σε όλο το πρόσωπό της, συμπεριλαμβανομένου του λαιμού και του ντεκολτέ. Έπειτα, έπρεπε να απομακρύνει την περιττή ποσότητα κρέμας με ένα χαρτί και να εφαρμόσει την Duo-Phase Powder.

Η βραδινή της ρουτίνα ξεκινούσε με τον καθαρισμό του προσώπου με το Erno Laszlo Active Phelityl Oil. Στη συνέχεια, ξέπλενε το πρόσωπό της από το έλαιο και το σκούπιζε με μία πετσέτα. Σειρά είχε η εφαρμογή της πλούσιας ενυδατικής κρέμας Erno Laszlo Active Phelityl Cream, την οποία έπειτα ξέπλενε με ένα κομμάτι βαμβάκι, το οποίο προηγουμένως είχε βυθιστεί στην τονωτική λοσιόν. Έπειτα, σκούπιζε πάλι το πρόσωπό της με μία πετσέτα και εφάρμοζε ξανά την λοσιόν στη μύτη και το πηγούνι της.

Στο τέλος της συνταγής, ο δερματολόγος της δίνει και ορισμένες διατροφικές συμβουλές. Πιο συγκεκριμένα, συστήνει τον περιορισμό της κατανάλωσης ξηρών καρπών, σοκολάτας, ελιών, στρειδιών και μυδιών.

Το Museum of Makeup της Νέας Υόρκης επρόκειτο να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό το Μάιο, αλλά ανάγκασε να αναβάλει τα εγκαίνιά του επ’ αόριστον εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Με πληροφορίες από 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved