Σε κακή οικονομική κατάσταση η Βασίλισσα Ελισάβετ: 30 εκ. λίρες χασούρα για το παλάτι της Αγγλίας

POP UP TEAM
/
9 Ιουλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Εκατοντάδες βασιλικοί υπάλληλοι “απειλούνται εθελοντικές απολύσεις” αφού ο κορονοϊός έχει χτυπήσει τον τουρισμό και έχει αφήσει μαύρη τρύπα ύψους 18 εκατομμυρίων λιρών στα οικονομικά της Βασίλισσας.

Όπως αναφερουν δημοσιεύματα, έως και 250 βασιλικοί υπάλληλοι ενδέχεται να χάσουν τις δουλειές τους αυτό το μήνα, καθώς τα οικονομικά της Βασίλισσας συνεχίζουν να πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού και η Βασιλική Οικογένεια έχει υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά.

Ζει από τον τουρισμό 

Η βασιλική οικογένεια ζει από τον τουρισμό, αφού αυτή είναι μια πολύ σημαντική πηγή εισοδημάτων της. Και τους τελευταίους μήνες, το ποσό των χρημάτων που κερδίζει η από τον τουρισμό έχει μειωθεί δραματικά λόγω της παγκόσμιας πανδημίας.

Και παρόλο που ορισμένες βασιλικές τοποθεσίες ανοίγουν ξανά σε λίγες μέρες, ο αριθμός των επισκεπτών του 2020 θα είναι εξαιρετικά χαμηλός. Αυτό είναι πιθανό να οδηγήσει σε ανάγκη μείωσης των λειτουργικών εξόδων του βασιλικού νοικοκυριού τους επόμενους μήνες.

str2 mh may windsor4 mh 1

Ρεπορτάζ της Sun αναφέρει ότι εκατοντάδες υπάλληλοι της οικογένειας θα χάσουν τις δουλειές τους να δεχτεί εθελούσια έξοδο για να καλυφθεί η μεγάλη χασούρα από τον τουρισμό. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης ότι υπάρχουν αμφιβολίες για το αν η Βασίλισσα θα επιστρέψει ποτέ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, το οποίο είναι πιθανό να παραμείνει κλειστό μέχρι το 2021.

Ο επικεφαλής του βασιλικού νοικοκυριού, ανακοίνωσε σε δήλωσή του:

“Ενδέχεται να μην είμαστε πλήρως λειτουργικοί σε όλες τις δραστηριότητές μας μέχρι το 2021. Γιαυτό, έχουμε αρχίσει να εξετάζουμε μερικές πολύ δύσκολες αποφάσεις”.

Την ίδια στιγμή, τo Royal Collection Trust, το οποίο δημιουργεί και διαθέτει προς πώληση τα βασιλικά αντικείμενα και όχι μόνο, έχει αναβάλει την ετήσια αμοιβή του προς το παλάτι, καθώς δεν υπάρχει εισόδημα από τον τουρισμό.

30 εκ. λίρες χασούρα

Προβλέπεται ότι συνολικά το παλάτι θα χάσει 30 εκατομμύρια λίρες μέχρι το τέλος της περιόδου 2020/21 λόγω του ιού. Ως αποτέλεσμα, το Trust θα αναγκαστεί και εκείνο να απολύσει 650 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων των τροφοδοτών, του προσωπικού των γραφείων και των φυλάκων.

Ένας εκπρόσωπος του Royal Collection Trust δήλωσε:

“Η πανδημία Covid-19 αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη πρόκληση για το Royal Collection Trust στην ιστορία του”. “Το κλείσιμο για το κοινό είχε πολύ σημαντικό και σοβαρό αντίκτυπο στα οικονομικά μας, καθώς χρηματοδοτούμαστε εξ ολοκλήρου από τα έσοδα των επισκεπτών και τις λιανικές πωλήσεις”.

6I9A2288

Aνοίγει σταδιακά τις πόρτες στο κοινό

Χθες Τετάρτη, το Royal Collection Trust ανακοίνωσε ότι οι βασιλικές κατοικίες και γκαλερί θα ανοίξουν ξανά για τους επισκέπτες από τις 23 Ιουλίου.

Το Κάστρο του Γουίνσδορ, τα Ανάκτορα του Χόλιρουντ, οι Βασιλικοί Στάβλοι και οι γκαλερί της βασίλισσας στο Λονδίνο και το Εδιμβούργο θα ανοίξουν τις πόρτες τους λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για να βοηθήσουν τους πολίτες να παραμείνουν ασφαλείς κατά την επίσκεψή τους.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved