Η πριγκίπισσα Σάρλοτ που έγινε πια τεσσάρων ετών -στις 2 Μαΐου είχε τα γενέθλιά της- είναι ένα ξεχωριστό, χαριτωμένο κοριτσάκι που όλοι λένε πως είναι και το μεγαλύτερο πειραχτήρι του Παλατιού. Η Σάρλοτ είναι το μόνο κορίτσι στην οικογένειά της, η οποία και διατηρεί το δικαίωμά της στη διαδοχή του θρόνου, παρά το γεγονός ότι μετά από εκείνη έχει γεννηθεί ένα ακόμη αγόρι. Αυτό συμβαίνει μετά την απόφαση τςη βασίλισσας Ελισάβετ να αλλάξει τον κανόνα του πρωτοκόλλου.

Η μικρή έχει βαφτιστεί με 3 ονόματα: Σάρλοτ Ελίζαμπεθ Νταϊάν. Τι σημαίνουν όμως τα ονόματά της και ποιους τιμούν μέσω αυτών;

Σάρλοτ: σημαίνει μικροσκοπική και θηλυκή (το θηλυκό όνομα του Τσαρλς).

Προς τιμή του παππού της, Πρίγκιπα της Ουαλίας, ειδική μνεία στον θείο της, Πρίγκιπα Χάρι, του οποίου το πλήρες όνομα είναι Χένρι Τσαρλα Άλμπερτ Ντέιβιντ, ειδική μνεία στη θεία της Πίπα Μίντλετον της οποίας το μεσαίο όνομα είναι Σάρλοτ και προς τιμή του Κόμη Σπένσερ αδελφού της Νταϊάνα, του οποίου το όνομα είναι Τσαρλς.

Ελίζαμπεθ: σημαίνει «ο Θεός μου είναι όρκος και μεγάλος»

Δόθηκε για να τιμήσει τη μητέρα της, τη δούκισσα του Κέιμπριτζ, που το μεσαίο όνομα της είναι Ελίζαμπεθ, για να τιμήσει την Αυτού Μεγαλειότητα της βασίλισσα και για να τιμήσει και τη γιαγιά της -τη μητέρα της Κέιτ-, της οποίας το μεσαίο όνομα είναι επίσης Ελίζαμπεθ.

Νταϊάνα: σημαίνει «αγγελιοφόρος καλών ειδήσεων» στα Γαλλικά και το όνομα της θεάς του κυνηγιού.

Δόθηκε στην πριγκίπισσα προς τιμή της γιαγιάς της , της εκλιπούσας πριγκίπισσας Νταϊάνα.


TAGS : Lifestyle