Ο Γιάννης Πάριος μιλά για τον γάμο και την οικογένεια: «Ο έρωτας είναι ανεξέλεγκτος, παίρνεις τα βουνά»

POP UP TEAM
/
15 Δεκεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ο τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός Γιάννης Πάριος μιλά για τον γάμο και την οικογένεια.

Καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω» της Δευτέρας (14/11) ήταν ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδιστής Γιάννης Πάριος, ο «τροβαδούρος του έρωτα» και συνθέτης μεγάλων επιτυχιών στην μακρόχρονη καριέρα του. Το «φαινόμενο Πάριος» έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου έχει τραγουδήσει τον έρωτα, γράφει στίχους και μουσική και τα τραγούδια του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο 74χρονος καλλιτέχνης μίλησε για τη ζωή και την καριέρα του, την οικογένεια, τον έρωτα και τον γάμο.

Γιάννης Πάριος: «Ο γάμος ποτέ δεν μου πήγαινε»

Έκανε δύο γάμους και απέκτησε τέσσερα παιδιά. Ο πρώτος γάμος του Γιάννη Πάριου ήταν με τη Ντίνα Μαρκοπούλου και ο δεύτερος με τη γνωστή ηθοποιό Σοφία Αλιμπέρτη. «Πρώτα από όλα παντρεύεσαι έναν άνθρωπο γιατί τον αγαπάς. Δεύτερον παντρεύεσαι μια γυναίκα εάν έχεις κάνει παιδιά μαζί της, σεβόμενος τα παιδιά. Γιατί όταν σέβεσαι τη μάνα τους, σέβεσαι εκείνα και τον εαυτό σου. Κατά τα άλλα δεν ξέρω τι να σου πω. Ο γάμος ποτέ δεν μου πήγαινε. Δεν μου πήγαινε ή μάλλον εγώ δεν του πήγαινα ή δεν τον πήγαινα. Έπαιξε μεγάλο ρόλο το επάγγελμα σε αυτό. Μετανιώνω τώρα που δεν είχα χρόνο να αφιερώσω στα παιδιά μου. Αφιέρωνα όλη μου την αγάπη, αλλά δούλεψα τόσο πολύ, τόσο πολύ, που δεν είχα χρόνο…τώρα έχω τέσσερις φίλους όχι τέσσερα παιδιά», εξομολογήθηκε ο Γιάννης Πάριος. «Η μοναξιά είναι αδερφή μου. Στη μοναξιά σε ξεχνάνε. Η μοναχικότητα είναι επιλογή» είπε ο μεγάλος τραγουδιστής. «Για εμένα όλα είναι έμπνευση. Η αγάπη είναι έμπνευση»…

http://youtu.be/dCRt_xANISw

Η σπάνια εξομολόγηση για τον μικρότερο γιο του, Νικόλα Βαρθακούρη
Ανάμεσα σε άλλα μίλησε και για τον μικρότερο γιο του, Νικόλα Βαρθακούρη, που ασχολείται και εκείνος με τη μουσική. «Ήταν έκπληξη… αλλά εμένα και τον Χάρη δεν μας εξέπληξε τόσο γιατί από 8 ετών, καθόταν στο πιάνο στην Πάρο ο Χάρης κι έπαιζε μια μελωδία. Ήταν ο μικρός από πάνω και κοιτάει και λέει σήκω επάνω να το παίξω εγώ αυτό. Κάθεται, με κοιτάει ο Χάρης και μου λέει μπαμπά τι θα κάνουμε με αυτόν εδώ. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό. Ξέρει ότι δεν συμφωνώ με το στιλ μουσικής του, αλλά ούτε διαφωνώ με τη νέα γενιά. Η Σοφία Αλιμπέρτη είναι ο πολυτιμότερος άνθρωπος και για τους δυο». Ο Νικόλας Βαρθακούρης έκανε το ντεμπούτο του με το καλλιτεχνικό όνομα «good job nicky» και τον δίσκο «January 8th», που κυκλοφόρησε από την Cobalt Music.

http://youtu.be/e9d2mWAAhhg

Το συγκινητικό μήνυμα του γιου του, Χάρη Βαρθακούρη
Μια έκπληξη περίμενε τον Γιάννη Πάριο από τον Χάρη Βαρθακούρη. Σε ένα βιντεάκι από προηγούμενη συνέντευξή του, ο νεαρός τότε Χάρης μιλούσε για τον πατέρα του, το ταλέντο, αλλά και την αγάπη για την οικογένειά του. Είκοσι χρόνια μετά ο Χάρης Βαρθακούρης βρέθηκε πάλι προσκεκλημένος να μιλάει για τον πατέρα του και θέλησε να διορθώσει τις παραλείψεις των προηγούμενων δηλώσεών του. «Ο πατέρας μου, εκτός από τραγουδιστής και συνθέτης, είναι και τεράστιος στιχουργός» τόνισε ο Χάρης, ενώ ο Πάριος θυμήθηκε ένα περιστατικό πριν από περίπου 18 χρόνια, όταν βρίσκονταν οικογενειακώς στην Πάρο και ήταν «τσακωμένοι».

http://youtu.be/ph8W9mhmwvo

Τότε έγραψε τη μελωδία του τραγουδιού «Γέμισε η ζωή μου βράδια αξημέρωτα» και το έπαιξε στον πατέρα του στο πιάνο. Όταν ο πατέρας του είπε «ωραία μελωδία», ο γιος του απάντησε «γράψε κάνα στίχο». Έτσι έγινε. «Ήταν πολύ καλός πατέρας, όταν ήταν εκεί». Γιάννης Πάριος και Χάρης Βαρθακούρης έχουν ερμηνεύσει μαζί το «Έρωτας είναι θαρρώ», το οποίο ακούστηκε και στην εκπομπή.

http://youtu.be/oWlY3zV8osI

Πώς «γεννήθηκε» το όνομα Γιάννης Πάριος
Ενδιαφέρουσα και η ιστορία πίσω από την αλλαγή του ονόματός του, από Γιάννης Βαρθακούρης σε Γιάννης Πάριος. «Νονοί του ονόματος ήταν πολλοί. Και ο Μάκης Μάτσας και εγώ και ο Γιώργος ο Κατσαρός», είπε ο τραγουδιστής. Για την αλλαγή του επιθέτου του Γιάννη Πάριου μίλησε και ο πρόεδρος της Minos EMI, Μάκης Μάτσας. «Η φωνή του Γιάννη με εντυπωσίασε και του πρότεινα να κάνουμε ένα συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας. Όταν τον ρώτησα πως τον λένε και μου αποκάλυψε το πραγματικό του όνομα, του είπα: “το Βαρθακούρης, είναι τόσο σκληρό όνομα σε σχέση με τη βελούδινη φωνή σου”. Όταν μου είπε ότι είναι από την Πάρο, τότε σκέφτηκα το Γιάννης Πάριος. Και έτσι βαφτίστηκε το “Γιάννης Πάριος”», συμπλήρωσε ο κ. Μάτσας.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved