Ιταλός υπάλληλος “ξάφρισε”αντικείμενα αξίας άνω των 100.000 λιρών από το παλάτι του Μπάκιγχαμ & τη βασίλισσα Ελισάβετ 

POP UP TEAM
/
8 Ιανουαρίου, 2021

Όταν σκεφτόμαστε το παλάτι του Μπάκιγχαμ, φανταζόμαστε χώρους με υψηλή ασφάλεια και βασιλικούς υπαλλήλους υπεράνω κάθε υποψίας, αφού ζουν μαζί με τη βασίλισσα Ελισάβετ και την οικογένειά της. Όλοι οι υπάλληλοι υπογράφουν συμβάσεις εμπιστευτικότητας και φυσικά επιλέγονται με βάση πολύ αυστηρά κριτήρια.

Ωστόσο, όσο αυστηρά και αν “σκανάρουν” τον κάθε υπάλληλο που μπαίνει στο παλάτι, πάντα υπάρχει και η περίπτωση λάθους.

Όπως αποδείχτηκε η πρόσληψη ενός ιταλού υπαλλήλου τροφοδοσίας που εργαζόταν στο παλάτι από το 2015. Ο συγκεκριμένος αποδειχτηκε “φίδι στον κόρφο της βασίλισσας” αφού σταδιακά άρχισε να αφαιρεί αντικείμενα από το παλάτι.

 Ο υπάλληλος με το… μακρύ χέρι δεν πρόλαβε να χαρεί, εξάλλου όπως λέει και η λαική ρήση, ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται…

Ο λόγος για τον Adamo Canto, 37 ετών, ο οποίος έκλεψε αντικείμενα μεγάλης αξίας, τα οποία στη συνέχεια πούλησε στο διαδίκτυο. Στην πραγματικότητα ο κλέφτης “σκότωσε” τα αντικείμενα κάποια από τα οποία έχουν μεγάλη αξία, αφού τα πούλησε σε πολύ χαμηλή τιμή.

Ήδη πέρασε από δικαστήριο, και αφού παραδέχτηκε την πράξη του θα μείνει στη φυλακή για οκτώ μήνες, όπως μεταδίδει το BBC.

Τα κλοπιμαία ξεπερνούν τις 100.000 λίρες

Σίγουρα το να δουλεύεις στο παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Δίπλα σου έχεις διαρκώς αντικείμενα μεγάλης αξίας, γιαυτό και όσοι εργάζονται εκεί πρέπει να είναι άτομα εμπιστοσύνης.

Ωστόσο, ο πειρασμός είναι μεγάλος και ένας από τους υπαλλήλους ενέδωσε και άρχισε να αφαιρεί αντικείμενα από την κατοικία της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Adamo Canto που εργάστηκε από το 2015 ως βοηθός τροφοδοσίας, έκλεψε αντικείμενα όπως μετάλλια και υπογεγραμμένες φωτογραφίες του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, ενώ ένα από τα πιο σημαντικά κλοπιμαία του ήταν ένα άλμπουμ φωτογραφιών από την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ορισμένα από τα προϊόντα, αξίας από 10.000 έως και 100.000 λιρών, είχαν καταχωρηθεί για πώληση στο eBay. Τα αντικείμενα βρέθηκαν στο δωμάτιό του και ο ίδιος παραδέχτηκε την κλοπή.

Στην κατοχή του βρέθηκε μια “σημαντική ποσότητα” κλεμμένων αντικειμένων, μετά από έρευνα στο δωμάτιό του στο Royal Mews (στους βασιλικούς σταύλους) του παλατιού, όπου έμενε από το 2015. Συνολικά 37 αντικείμενα βγήκαν προς πώληση “πολύ χαμηλότερα” από την πραγματική τους αξία, με τον Κάντο να κερδίζει συνολικά 7,741 λίρες.

Ένα από τα αντικείμενα που έβγαλε προς πώληση ήταν ένα άλμπουμ φωτογραφιών από την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αξίας 1.500 £. 

2959257827984749876849

Ο υπάλληλος έκλεψε επίσης επίσημες υπογεγραμμένες φωτογραφίες του πρίγκιπα Χάρι, του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Περίπου 77 αντικείμενα εκλάπησαν από το επίσημo κατάστημα του παλατιού, ενώ άλλα αφαιρέθηκαν από ντουλάπια προσωπικού, το κατάστημα Queen’s Gallery και την αποθήκη του Δούκα της Υόρκης. Ο Κάντο παραδέχτηκε επίσης ότι έκλεψε το μετάλλιο Companion of Bath που ανήκει στον επικεφαλής του νοικοκυριού, το οποίο πωλήθηκε διαδικτυακά για 350 λίρες και ένα μετάλλιο Διοικητή του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος από το ντουλάπι του πρώην αξιωματικού του βρετανικού στρατού, του στρατηγού Richard Sykes.

Ο Κάντο ομολόγησε την ενοχή του για τρεις κατηγορίες κλοπής και φυλακίστηκε.

 

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved