Οι βάφλες αποτελούν αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων, γι’ αυτό σήμερα σου έχω μια συνταγή για αφράτη ζύμη και λαχταριστή γεύση!
Τραγανές βάφλες με σοκολάτα, μπισκότο, ξηρούς καρπούς και μπανανα!
Σου έχω δύο προτάσεις, εξίσου απολαυστικές, η πρώτη έχει απλά λιγότερες θερμίδες! Εσύ αποφασίζεις…
Τι θα χρειαστείς;
1) Για Υγιεινές βάβλες το μίγμα περιλαμβάνει- Υλικά για 6 βάφλες (εξαρτάται και από το μέγεθος της βαφλιέρας σου και την ποσότητα του υλικού που βάζεις):
1 μπολ αλεσμένη στο μίξερ βρώμη
1/2 ποτήρι γάλα αμυγδάλου
2 αυγά
1 φλυτζάνι αλεύρι καρύδας
1-2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι φρούτων
Για το σερβίρισμα:
φρούτα, όπως μπανάνα, φράουλες, berries
μέλι
ανάλατους ξηρούς καρπούς
2) Για το μίγμα-Υλικά για 6 βάφλες (εξαρτάται και από το μέγεθος της βαφλιέρας σου και την ποσότητα του υλικού που βάζεις):
2 αυγά
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
80 γρ. βούτυρο
1 βανίλια
400 ml ή 2 φλυτζάνια γάλα
λίγη (μαύρη) ζάχαρη (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα:
μπανάνα
ξηρούς καρπούς (ανάλατους), όπως κάσιους, αμύγδαλα, σταφίδες, φουντούκια
πραλίνα σοκολάτας
τριμμένο μπισκότο
παγωτό
Διαδικασία:
Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Λαδώνουμε τη βαφλιέρα και στις δύο αντικολλητικές πλάκες. Στη συνέχεια ρίχνουμε 4 – 5 κουταλιές, περίπου, από το μείγμα στη βαφλιέρα και ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, ψήνουμε τη βάφλα για περίπου 3 λεπτά. Βγάζουμε τη βάφλα και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τα υλικά που επιλέγουμε. Το πρακάτω βίντεο θα σε βοηθήσει:
Καλή απόλαυση!
Mary Poppins