Ριγανάδα από την Κεφαλονιά

POP UP TEAM
/
31 Ιουλίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Ριγανάδα από την Κεφαλονιά
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 15 λεπτά
Ποσότητα: 4-5 άτομα

Υλικά
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
5 φέτες μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί
30ml παρθένο ελαιόλαδο
10 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
50 γρ. Βαρελίσιο τυρί Κεφαλονιάς ή τυρί φέτα
5-6 μαύρες ελιές
Χοντρό θαλασσινό αλάτι
Φρέσκια ρίγανη
Αποξηραμένη ρίγανη
Αποξηραμένη μαντζουράνα

Εκτέλεση Συνταγής
Τρίβουμε τις ντομάτες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.

Ραντίζουμε τις φέτες του ψωμιού με λίγες σταγόνες ξύδι και επάνω τους προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα.

Αφήνουμε 15 λεπτά στην άκρη να “τραβήξει” το ψωμί το χύμο από τις ντομάτες και να μαλακώσει.

Κατόπιν προσθέτουμε αλάτι, αποξηραμένα μυρωδικά και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Τέλος προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, τις ελιές, τη φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε τη ριγανάδα!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα μυρωδικά όπως θυμάρι ή θρούμπι
– Μπορούμε να παραλείψουμε το τυρί και να σερβίρουμε με παστές σαρδέλες

 

Πηγή: funkycook.gr

Tags :

Μοιράσου το ...