Ντομάτες-τάκος
Τις καλοκαιρινές αυτές ημέρες μπορούμε να απολαύσουμε μια υγιεινή εναλλακτική των αγαπημένων μας Μεξικάνικων τάκος, ετοιμάζοντας γεμιστές ντομάτες με τη μορφή τάκος. Πρόκειται για μια πολύ εύκολη συνταγή που θα μας προσφέρει όλη τη γεύση των παραδοσιακών τάκος και μπορεί να συνοδεύσει τις υγιεινές διατροφικές μας συνήθειες.
Υλικά:
• 4 μεγάλες, ώριμες ντομάτες
• 400γρ άπαχος μοσχαρίσιος κιμας ή κιμάς κοτόπουλου
• 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• ½ φλιτζ. iceberg κομμένο
• ½ φλιτζ. κίτρινο τυρί χαμηλό σε λιπαρά, τριμμένο
• Πιπέρι
• ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
• ¼ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
• ¼ κ.γ. θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά
• Λίγη ρίγανη
• Πάπρικα
• Κύμινο
• Γιαούρτι 2%
Εκτέλεση
1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε προσεκτικά την κορυφή κάθε ντομάτας, ώστε να σχηματιστούν 6 πλευρές
2. Αφαιρούμε προσεχτικά το εσωτερικό της κάθε ντομάτας, με προσοχή να μην κόψουμε τελείως τις ντομάτες ή χαλάσουμε το σχήμα τους.
3. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα τον κιμά, έχοντας προσθέσει το κρεμμύδι, το πιπέρι, την σκόνη σκόρδου, την σκόνη κρεμμυδιού, τη ρίγανη, την πάπρικα, το κύμινο και την θρυμματισμένη πιπεριά.
4. Στο κάτω μέρος κάθε ντομάτας, βάζουμε το iceberg
5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σε κάθε ντομάτα κατά σειρά τον κιμά, το κρεμμύδι και το τυρί
6. Τέλος, στην κορυφή της κάθε ντομάτας προσθέτουμε λίγο γιαούρτι και σερβίρουμε.
Ευχαριστούμε πολύ την Βάλια Γρηγορίου, MSc Κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο