Η γεμιστή πατάτα με κιμά είναι μια λαχταριστή και ιδιαίτερη συνταγή που συνδυάζει τη νοστιμιά της πατάτας με την πλούσια γέμιση του κιμά και την πικάντικη γεύση των μπαχαρικών.? Είναι ένα πολύ γευστικό φαγητό, το οποίο μπορούμε να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας ως μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.
Υλικά:
• 4 πατάτες
• 400γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, άπαχος
• 1 φλ φουντίτσες μπρόκολο ψιλοκομμένο
• 1 φλ νερό
• 400γρ. ντομάτες, σε κυβάκια
• 400γρ. φασόλια κόκκινα, βρασμένα
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
• 1 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
• 1 κ.γ. κύμινο
• Αλάτι, πιπέρι
• Τριμμένο τυρί χαμηλό σε λιπαρά
Εκτέλεση:
1. Τρυπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά
2. Τις γυρνάμε και τις ψήνουμε μέχρι να είναι μαλακές στο κέντρο (5’).
3. Σε μια κατσαρόλα μαγειρεύουμε τον κιμά για 3 λεπτά.
4. Αφαιρούμε τον κιμά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
5. Προσθέτουμε το μπρόκολο και το νερό και βράζουμε για 4-5 λεπτά
6. Προσθέτουμε τον κιμά, την ντομάτα, τα φασόλια και τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά
7. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και προσθέτουμε το μίγμα
8. Πασπαλίζουμε με το τυρί και σερβίρουμε
Ευχαριστούμε πολύ την Βάλια Γρηγορίου, Κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο