Ένας κορυφαίος trainer μοιράζεται τους καλύτερους τρόπους για κάψιμο λίπους και γράμμωση

Copyright @Instagram donsaladino
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
22 Μαρτίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο Don Saladino, ο personal trainer ηθοποιών όπως του Sebastian Stan γνωστός ως Bucky Barnes στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και του Ryan Reynolds γνωστού ως Deadpool, εξηγεί πώς να ρίξετε τα κιλά χωρίς να πάτε στο γυμναστήριο.

Ο Don Saladino είναι προπονητής με έδρα τη Νέα Υόρκη και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής Men’s Health που έχει βοηθήσει πολλά αστέρια του κινηματόγραφου να αποκτήσουν κορυφαία φυσική κατάσταση για να παίξουν υπερήρωες στη μεγάλη οθόνη, συμπεριλαμβανομένων των Hugh Jackman για το Wolverine, της Scarlett Johansson για το Black Widow ή τον David Harbor για το Hellboy.

Ενώ έχει μοιραστεί πολλές ιδέες και συμβουλές σχετικά με αυτές τις μεταμορφώσεις του σώματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο κανάλι του στο YouTube, στο τελευταίο του βίντεο ο Saladino επικεντρώνεται στην απώλειας λίπους με τρόπο όσο πιο ρεαλιστικό και προσιτό γίνεται για τον καθημερινό άνθρωπο. Συγκεκριμένα, μοιράζεται συμβουλές και κόλπα που στην πραγματικότητα δεν απαιτούν από εσάς να χρησιμοποιείτε πολύπλοκο εξοπλισμό ή να πηγαίνετε καν στο γυμναστήριο, κάτι που είναι χρήσιμο σε μια εποχή που τα γυμναστήρια είτε δεν είναι ακόμα ανοιχτά είτε οι άνθρωποι δεν αισθάνονται άνετα να ασκούνται εκεί με άλλα άτομα ή απλά δεν έχουν πρόσβαση σε ένα.

Το πρώτο σημείο που θέτει ο Saladino είναι οι δραστηριότητας που προκαλούν θερμογένεση της χωρίς άσκηση (Non-Exercise Activity Thermogenesis). Αυτές αναφέρονται σε οποιοδήποτε είδος σωματικής δραστηριότητας στην καθημερινή ρουτίνα που δεν είναι γυμναστική και μπορεί να είναι οτιδήποτε από το περπάτημα για να πιείτε καφέ, μέχρι τις δουλειές του σπιτιού. «Με απλά λόγια: βήματα», λέει. Η αύξηση του ημερήσιου αριθμού βημάτων σας μπορεί να είναι ένας απλός, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για να κάψετε θερμίδες, ειδικά αν ξεκινάτε από χαμηλό αριθμό (ο Saladino συνιστά έναν ιδανικό αριθμό 10.000 ή περισσότερων βημάτων την ημέρα).

Δεύτερον, προτείνει να κόψετε όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα για εξίμιση ημέρες την εβδομάδα. «Θα νιώθουμε ότι εγκαταλείπουμε πολλά πράγματα που αγαπάμε», λέει. «Και δεν θέλω να το κάνετε αυτό. Πιστεύω στο μέτρο. Πιστεύω όμως και στην συνέπεια, οπότε όταν ξεκινάτε ένα νέο διατροφικό πρόγραμμα, πρέπει να αρχίσετε να ακολουθείτε κάποιες οδηγίες στην αρχή. Δεν μπορείτε να τρώτε cheat meals κάθε δεύτερη μέρα, πρέπει το σώμα σας να είναι σε θέση να αντιδρά και να ανταποκρίνεται… Μπορείτε να γουρουνιάσετε σε κάποιο γεύμα. Το πρόγραμμα δεν έχει να κάνει με το να είσαι τέλειος όλη την ώρα, αλλά να χτίζεις συνέπεια».

 

 

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε σχετικά με τη διατροφή είναι η πρόσληψη πρωτεΐνης. «Μου αρέσει να περιστρέφω τα πάντα γύρω από την πρωτεΐνη όσον αφορά τη διατροφή μου», λέει ο Saladino. «Οι υδατάνθρακες και τα λίπη, που είναι οι πηγές ενέργειάς σας, μπορεί να χρειάζονται χειρισμό καθημερινά, αλλά με την πρωτεΐνη πρέπει να είστε πάντα συνεπής. Νομίζω ότι η οδηγία που πρέπει να ακολουθούμε όλοι, άνδρες ή γυναίκες, είναι μισό γραμμάριο ανά κιλό».

Η ενυδάτωση είναι ένας άλλος εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας και ο Saladino συμβουλεύει να πίνετε 350 ml νερό ανά δέκα κιλά σωματικού βάρος την ημέρα. Έτσι, εάν ζυγίζετε 90 κιλά, προσπαθήστε να πίνετε περίπου τρία λίτρα νερό καθημερινά. «Θα επιταχύνει το μεταβολισμό σας, θα ξεπλύνει το σώμα σας και επίσης θα βοηθήσει στην κατακράτηση νερού».

 

 

«Η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας είναι επίσης σημαντικό για την απώλεια λίπους που συχνά αγνοείται από τους περισσότερους», εξηγεί ο Saladino. «Το σώμα μας επιδιορθώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αναπτύσσουμε μύες ενώ κοιμόμαστε και αναρρώνουμε. Το σώμα μας θεραπεύεται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ύπνου, όπως και οι ορμόνες μας οι οποίες γίνονται πιο δυνατές και το σώμα μας γίνεται πιο αποδοτικό και πιο αποτελεσματικό με την καύση λίπους».

http://www.youtube.com/watch?v=-8VMQmG_lSE&t=476s

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved