Το κόκκινο κρέας αποτελεί βασικό στοιχείο της διατροφής πολλών ανθρώπων, αλλά χρειάζεται να αναλογιστούμε και την επίδραση του στην υγεία.
Τι ισχύει για το κόκκινο κρέας:
– Είναι πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου και απαραίτητων βιταμινών.
– Αν καταναλωθεί με μέτρο, μπορεί να είναι μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.
– Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση συνδέεται με κινδύνους για την υγεία. Για παράδειγμα, ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του εντέρου είναι υψηλότερος σε άτομα που καταναλώνουν καθημερινά κόκκινο ή/και επεξεργασμένο κρέας, σε σχέση με τα άτομα που δεν καταναλώνουν.
Συμβουλές για Υγιεινή Διατροφή:
– Η ισορροπία είναι το κλειδί? Καταναλώστε το κόκκινο κρέας με μέτρο και προτιμήστε τα άπαχα κομμάτια αυτού. Περιορίστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος το πολύ σε δύο μερίδες/ εβδομάδα. Οι δύο μερίδες αντιστοιχούν συνολικά περίπου 350-450 γραμμάρια μαγειρεμένου κρέατος. Επίσης, καταναλώστε πολύ λίγο έως και καθόλου, επεξεργασμένο κρέας.
– Ποικιλία ? Συνδυάστε το λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και άλλες πηγές πρωτεΐνης.
– Μέθοδος Μαγειρέματος? Προτιμήστε το ψήσιμο στο φούρνο ή στη σχάρα.
-Προέλευση? Επιλέξτε υψηλής ποιότητας κρέας από ηθικές πηγές.
Από valiagrigoriou