Είστε και δεν είστε μαζί. Μιλάτε κάθε μέρα αλλά δεν έχετε μιλήσει για αποκλειστικότητα. Βγαίνετε αλλά δεν σε συστήνει ως την κοπέλα του. Οι φίλοι του σε ξέρουν και οι δικοί σου τον ξέρουν. Κάνετε και τα ραντεβού σας για ταινία, σε παίρνει τηλέφωνα να σου πει για τη μέρα και φυσικά κάνετε και σεξ. Επιπλέον, μπορεί να εξαφανιστεί όποτε του καπνίσει γιατί…. Ε οκ! Δεν είμαστε και μαζί!

Αυτή κυρίες και κύριοι είναι η νέα μόδα στις σχέσεις και ουσιαστικά δεν είναι καθόλου «νέα» απλά πρόσφατα απέκτησε όνομα: situationship! Ουσιαστικά το situationship είναι ο πιο πρόσφατος όρος στο dating, που αφορά τις γκρίζες ζώνες στην αρχή μιας σχέσης, χωρίς όμως να υπάρχει πρόθεση να προχωρήσει πέρα από αυτές.

Λιγότερη πίεση και λιγότερες ευθύνες τουλάχιστον για το ένα μέλος αυτής της «σχέσης». Συνήθως ο ένας είναι πιο χαλαρός από τον άλλον και ο άλλος περιμένει να δει τι θα γίνει και πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Στο μεταξύ εάν ρωτήσεις «που πάει αυτή η σχέση» μετά από ένα εύλογο διάστημα, η απάντηση που θα πάρεις είναι «ας μη βάλουμε ταμπέλες θα δούμε πως θα πάει» γιατί προφανώς ξέρουν ακριβώς πως θα πάει.

Οι σχέσεις είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολες όχι μόνο γιατί έχουμε γίνει πιο επιλεκτικοί αλλά γιατί όλα γύρω από τη σχέση όπως είναι η επικοινωνία, το σεξ, οι επιλογές είναι πιο εύκολα! Όταν υπάρχει ευκολία ο άλλος δεν μπαίνει στη διαδικασία να «δυσκολευτεί». Είναι σαν να είσαι πάντα το «κάτι παίζει» και προφανώς μη γελιέσαι υπάρχουν και άλλες κοπέλες με τις οποίες μιλάει. Ίσως να σου αφιερώνει περισσότερο χρόνο αλλά αυτό δεν είναι και για βραβείο.

@_evelyn_harrison Never can just end can it #situationship #ending #ohwell #life #aint #even #worthit ♬ Well thats a problem my but not my fault - Mar_619

Εάν είσαι κι εσύ στην ίδια φάση όμως το situationship είναι μια χαρά. Μιλάτε, βρίσκεστε συχνά, κάνετε σεξ κι όλα αυτά χωρίς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις. Και σου διευκρινίζω δεν μιλάμε ακριβώς για σχέση, για αυτό και δεν το κατατάσσουμε στην ελεύθερη σχέση. Καλό θα ήταν να μην επενδύσεις συναισθηματικά σε μια τέτοια κατάσταση γιατί δεν θα οδηγήσει πουθενά και η μόνη που θα πληγωθεί θα είσαι εσύ.

Κακά τα ψέματα για να μπεις σε σχέση θέλει χρόνο. Δεν είναι μια κατάσταση στην οποία πρέπει να μπεις αψήφιστα! Ειδικότερα όσο μεγαλώνει κάποιος τόσο πιο επιλεκτικός γίνεται απέναντι στο ταίρι του. Κι αυτό είναι το υγιές! Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή που χωρίζει το «ψάχνω για τη σωστή επιλογή» από το «ψάχνω την ευκολία μου». Επιπλέον να θυμάσαι πάντα ότι έχεις να κάνεις με ανθρώπους που έχουν συναισθήματα.

Ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει είναι ότι συνήθως ένας εκμεταλλεύεται την κατάσταση κι ότι ο άλλος έχει επενδύσει περισσότερο συναισθηματικά πάνω στην «σχέση» οπότε είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμος. Στο long run αυτή η κατάσταση θα δημιουργήσει ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στους δύο σας και ενός τα θέλω θα πληγωθούν.

Με λίγα λόγια είναι πάντα καλό να είμαστε ξεκάθαροι με τα «θέλω» μας απέναντι στον άλλον. Δεν υπάρχει ανάγκη να σύρεις τον άλλον σε μια κατάσταση που γνωρίζεις ότι δεν θα πάει πουθενά χρυσώνοντάς του το χάπι! Είναι κάτι το οποίο σίγουρα δεν θα ήθελες και εσύ να στο κάνουν.


TAGS :