10 τρόποι να εξασφαλίσεις το μέλλον που θες

©unsplash
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
1 Φεβρουαρίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Σίγουρα σου έχει να βλέπεις ανθρώπους και να σκέφτεσαι «αυτός είναι πολύ μπροστά». Φυσικά, υπάρχουν τρόποι που  μπορούν να μας προετοιμάσουν για τις μελλοντικές αλλαγές και βήματα τα οποία μπορείς να ακολουθήσεις σήμερα. Για αρχή πρέπει να απαλλαγείς από αρνητικές συμπεριφορές και συνήθειες που σε κρατούν πίσω.

Αυτό φυσικά δεν γίνεται χωρίς προκλήσεις κι από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει επιμονή, αφοσίωση και υπομονή αυτό το ταξίδι.

Εμείς βρήκαμε 10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε τώρα για να είστε μπροστά από όλους σε 10 χρόνια.

Έχουμε και λέμε:

  • Σταμάτα να πιστεύεις ότι όλα θα βρουν μόνα τους τον δρόμο τους

Βάλε στόχους, φτιάξε πλάνο και δούλεψε πάνω σε αυτά.

  • Μη σκέφτεσαι βραχυπρόθεσμα

Εξάσκησε τη σκέψη σου ξεκινώντας με το να βάζεις σε τάξη το τι θες να επιτύχεις τα επόμενα χρόνια και ποια στρατηγική θα σε βοηθήσει σε αυτό.

  • Μην παραμελείς τον εαυτό σου

Φρόντιζε να κοιμάσαι αρκετά, να ενυδατώνεσαι, να τρως σωστά χωρίς να στερείσαι τις λιχουδιές σου, να κάνεις κάποιου είδους άσκηση και φυσικά να περνάς χρόνο με όσους αγαπάς.

  • Δούλεψε την αναβλητικότητά σου

No judgment here! Όλοι μας είμαστε φουλ αναβλητικοί. Εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς πρέπει να εξασκήσεις τον εγκέφαλό σου να εργάζεται κατευθείαν πάνω στα θέματα που προκύπτουν. Στην αρχή κάνε μια λίστα που θα σε βοηθήσει να βάλεις σε σειρά τις δουλειές που έχεις να κάνεις και ξεκίνα να σβήνεις.

  • Μη φοβάσαι να αποτύχεις

Όλοι μας θα αποτύχουμε πολλές φορές στη ζωή μας. Δεν τελειώνει η ζωή με τις αποτυχίες αντίθετα κερδίζεις εμπειρία και γνώση. Την επόμενη φορά που θα σου παρουσιαστεί η ευκαιρία να κάνεις κάτι που φοβάσαι, άρπαξέ τη κι ό,τι γίνει!

  • Μην αντιστέκεσαι στην αλλαγή

Άνθρωπος που δεν μπορεί να αλλάξει δεν μπορεί να πάει μπροστά. Εάν οι άνθρωποι φοβόντουσαν την αλλαγή δεν θα είχαμε ηλεκτρικό, ίντερνετ, τηλέφωνα, αεροπλάνα κλπ. Αγκάλιασε την αλλαγή και τις νέες ευκαιρίες.

  • Δεν τα ξέρεις όλα

Η μάθηση είναι εφ’ όρου ζωής. Προσπάθησε να ενημερώνεσαι για θέματα που σε ενδιαφέρουν για τη δουλειά σου και γενικότερα. Ο κόσμος εξελίσσεται συνεχώς το ίδιο πρέπει να κάνεις κι εσύ.

  • Multitasking

Σίγουρα έχεις δει βίντεο από coaches να σου λένε ότι πρέπει να εξασκηθείς στο να κάνεις πράγματα ταυτόχρονα. Όχι. Δεν χρειάζεται να το κάνεις αυτό. Ξένχα το να κάνεις 100 πράγματα ταυτόχρονα και επικεντρώσου σε ένα και στη συνέχεια πάρε τα όλα με τη σειρά.

  • Σταμάτα τις σπατάλες

Θυμάσαι που λέγαμε πιο πάνω να σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα; Κάνε οικονομία για να δημιουργήσεις ένα δίχτυ ασφαλείας. Μην πάρεις 8 τσάντες και 10 sneakers.

  • Κάνε αποτοξίνωση από τα social media

Διάβασε κανένα βιβλίο. 10 ώρες να βλέπεις φωτογραφίες, βίντεο, και tweets δεν θα προσφέρουν τίποτε παραπάνω στη ζωή σου.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved