Πώς θα κρατήσεις το σπίτι σου ζεστό με 5 απλά κόλπα!

©unsplash
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
28 Νοεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Όταν τα καλοριφέρ είναι κλειστά, όταν τα θερμαντικά σώματα μας προκαλούν εγκεφαλικά επεισόδια με τον λογαριασμό της ΔΕΗ, όταν τα κλιματιστικά δεν ζεσταίνουν αποτελεσματικά κι έξω έχει παγωνιά τι κάνουμε; Μην ανησυχείτε καθόλου! Υπάρχουν τρόποι να κρατήσουμε τον χώρο μας ζεστό χωρίς να καίνε όλα ταυτόχρονα. Έχουμε διαλέξει 5 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να «εγκλωβίσετε» τη ζέστη.

1. Περάστε το χέρι σας γύρω γύρω στα κουφώματα. Όπου νιώσετε ότι υπάρχει άνοιγμα και μπαίνει κρύο στεγανοποιήστε το κενό με σιλικόνη. Η σιλικόνη δεν κοστίζει αλλά σώζει, όταν θέλουμε να κλείσουμε σημεία διαρροής νερού ή αέρα.

2. Όταν έχει λιακάδα τραβήξτε τις κουρτίνες να μπει ο ήλιος μέσα στο σπίτι. Θα σπάσει την υγρασία και θα ζεστάνει τον χώρο με φυσικό τρόπο.

3. Καλύψτε όλα τα πατώματα με μοκέτες, φλοκάτες (που είναι στη μόδα), βαμβακερά πατάκια, μάλλινα χαλιά, ό,τι έχετε. Με αυτόν τον τρόπο η ζέστη του σπιτιού δεν θα διαφεύγει από το δάπεδο. Επιπλέον εσείς δεν θα παγώνετε αν περπατάτε ακόμα και με (παπούτσια ή παντόφλες) στα κρύα πλακάκια και μάρμαρα.

4. Καθιερώστε τις κρύες νύχτες την ηλεκτρική κουβέρτα. Την ανάβετε για 20 λεπτά προτού πέσετε για ύπνο, μετά τη σβήνετε και ξαπλώνετε στο πιο ζεστό και απολαυστικό κρεβάτι που ξαπλώσατε ποτέ.

5. Νιώθετε πως μπαίνει αέρας κάτω από τις πόρτες; Πάρτε ή φτιάξτε (αν πιάνουν τα χέρια σας) αυτά τα μακρόστενα κυλινδρικά μαξιλαράκια. Διαλέξτε τα σε ωραία χρώματα για να δώσετε έξτρα στυλ στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved